ALGOZONE 500 mg tabletta (10x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Algozone tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Középerős és erős fájdalmak csillapítására: fejfájás, fogfájás, sérülést vagy műtétet követő heveny erős fájdalom, görcsös fájdalmak, daganatos megbetegedéseket kísérő idült fájdalmak, mozgásszervi fájdalmak, neuralgiák továbbá magas láz csillapítására, amennyiben más kezelési eljárás ellenjavallt.

2. Tudnivalók az Algozone tabletta alkalmazása előtt

Ne szedje az Algozone tablettát:

  • ha allergiás a metamizolra, illetve egyéb pirazolon származékokra vagy pirazolidinekre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,.
  • ha az Ön vérében jelentősen csökkent bizonyos fehérvérsejtek (úgynevezett granulociták) száma (<1500/mm3), illetve korábban bármilyen okból ugyanezen fehérvérsejtek számának jelentős csökkenése következett be.
  • ha Önnek károsodott a csontvelőműködése (például daganatellenes kezelést követően) vagy vérképzőszervi betegsége van.
  • ha a fájdalomcsillapítók – mint az acetilszalicilsav, paracetamol, diklofenák, ibuprofén, indometacin, naproxén – korábban bármikor hörgőgörcsöt vagy más túlérzékenységi reakciót (például csalánkiütés, orrnyálkahártya-gyulladás, vizenyő) váltottak ki Önnél.
  • ha Ön bizonyos anyagcsere-betegségekben szenved, mint például hepatikus porfíria (porfíriás rohamok kiváltásának kockázata miatt) vagy örökletes glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz-enzim-hiány.
  • ha terhessége utolsó három hónapjában van.
  • ha az Ön gyermeke 3 hónaposnál fiatalabb, illetve 5 kg-nál kisebb testtömegű csecsemő, akkor a gyermek számára az Algozone tabletta nem adható.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Tájékoztassa kezelőorvosát az alábbi esetekben:

  • Ha Önnek súlyosan károsodott a veseműködése
  • Amennyiben a beteg 15 éves kor alatti gyermek vagy serdülő

Alkalmazása idején alkohol fogyasztása kerülendő.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Elantis Farma S.R.L.

Hatóanyag: metamizole sodium monohydrate

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Kórosan alacsony fehérvérsejtszám:

Nagyon ritka esetekben a metamizol alkalmazásakor alacsony fehérvérsejtszám kialakulásával járó vérképzőszervi eltérés jelentkezhet, ami legalább egy hétig tartó allergiás folyamat következménye. A reakció gyakorisága nagyon ritka, de halálos kimenetelű is lehet. Nem függ az adagtól és a gyógyszer alkalmazása során bármikor jelentkezhet. Amennyiben a csökkent fehérvérsejtszámra utaló tünetek bármelyike jelentkezik, mint láz, hidegrázás, torokfájás és szájüregi fekélyek, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és jelentkezzen a kezelőorvosánál.

Kerülje az Algozone alkalmazását, amennyiben a közelmúltban daganatellenes kezelésben részesült, vagy a normál értékektől eltérő a vérképe. Ebben az esetben csak orvosi felügyelet mellett, a vérkép rendszeres ellenőrzésével alkalmazható.

Túlérzékenységi reakciók:

Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben a következő állapotok Önre jellemzőek, mert ezekben az esetekben a metamizol okozta súlyos túlérzékenységi reakció kialakulásának kockázata nagyobb lehet:

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek metamizole sodium monohydrate hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség