Tea téma

Kávé és tea - Miért előnyös a fogyasztásuk?

MTI

Mérsékelten fogyasztva a tea és a kávé is csökkenti a szívbetegségek kockázatát - állapították meg holland kutatók.

Ön nő? És kávézik is? Jó hírünk van!

WEBBeteg - K. J. fordító

"A kávé ártalmas az egészségre" - hallhattuk hosszú évekig, most azonban ennek az ellenkezőjét bizonyította be egy átfogó, az Amerikai Egyesült Államokban készült tanulmány, amely szerint a kávéfogyasztó nőknek egészségesebb a szívük.

Hogyan hat a teafogyasztás a csontokra?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy új kutatás kimutatta, hogy azoknak az idősödő nőknek, akik rendszeresen fogyasztanak teát, magasabb a csontsűrűségük, és kisebb mértékű a csontritkulásuk, mint kortársaiknak - számol be a WebMD amerikai egészségügyi portál.

A fiatalok egynegyede élénkíti magát rendszeresen energiaitallal

Szinapszis

A felnőtt lakosság jelentős többsége naponta fogyaszt kávét kifejezetten az ébrenlét fokozása érdekében – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss kutatásából, melyet a cég a Napidoktor.hu megbízásából készített.

A tea segít megtartani az ideális testsúlyt

Medipress

Kínai kutatók azt állítják, hogy a tea segít kordában tartani a súlygyarapodást, és több komoly betegséget is megelőzhetünk vele. A Kínában található Kobe Egyetem munkatársai szerint a tea fogyasztása hozzásegít az ideális testsúly megtartásához.

A tea csökkenti a stroke kialakulásának esélyét

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász

Napi három csésze zöld vagy fekete tea fogyasztása 21 százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét, és minél többet fogyaszt belőlük, annál védettebb a betegséggel szemben – állítják a Los Angelesi California Egyetem (UCLA) kutatói.

A koffeinről A-tól Z-ig - Függés, mérgezés, mértékletes fogyasztás...

Medipress

A korunk előrehaladtával bizony mindannyian érzékenyebbekké válunk a koffein hatására, a fiatalok és gyerekek ugyanis sokkal gyorsabban képesek lebontani a koffeint, mint a felnőttek.

A tej kioltja a tea kedvező hatásait

MTI

Angliában, ahol a teát hagyományosan tejjel isszák, annak idején nagy felhördülést váltott ki az a tudományos eredmény, hogy a teához öntött tej bizony "kikapcsolja" a kedvelt ital szívet és érrendszert gyógyító hatását, ráadásul most ezt újabb vizsgálatok meg is erősítik.

A forró tea gégerákot okozhat

Független Hírügynökség

Akik tűzforrón isszák a teát, sokkal könnyebben kapnak gégerákot, mint azok, akik a meleg vagy langyos teát részesítik előnyben, derítették ki iráni tudósok.

Kávé és tea - Hogyan segítenek megelőzni a cukorbetegséget?

MTI

A kutatók számításai szerint minden, naponta elfogyasztott kávé vagy tea átlag hét százalékkal csökkentette a cukorbetegség kockázatát, és azoknak volt a legjobb esélye, akik naponta négyszer kávéztak.