Túl hosszú luteális fázis

Kedves Doktorúr, Önnek mindig olyan jók a meglátásai, és részletesen válaszol. Nagyon kiváncsi lennék, hogy Ön szerint mi okozhatja azt, hogy a peteérésem 14. napról 10. napra ugrott előre az elmúlt 5 hónapban? De a ciklusom maradt 28 napos. Ez gondot jelenthet, és ha igen általában mi okozza? Inofolicot szedek mert babát szeretnénk. Köszönöm!

Dr. Kiss György válasza Tul hosszu lutheális fázis témában

Tisztelt Hölgyem !

A szervezet biológiai órája sokkal összetettebb mint a kronometrikus időszámitásunk.

Az IVF programban is ezt kényszerülünk használni és használjuk, aztán ez, vagy találkozik a szervezet biológiai órájával / mely mindenkor csak az adott egyénre jellemző tulajdonságokkal bir/ vagy nem- ettől függ a siker v. kudarc.

Levelén felbátorodva mertem csak ezen véleményemet papirra vetni, de talán ebből is kitünik, hogy csak nagyon szükséges esetben vagyok hive a "babaproject " alatti időszámitásnak. Minden fejben dől el és a "matematikai mankó" sok esetben csak hátráltatja a sikeres együttlétet.

Az ovulatió időpontjának megválktozása un." tempo anomália "- hormonmeghatározás és pár nap külöbséggel végzett hüvelyi UH vizsgálat adhat a változás okára megközelitő választ.Jelen tudásunk szerint.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2022. január 20., 19:45; Megválaszolva: 2022. január 21., 09:50
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Hormonok-gyermekvallalas
Kedves Doktorno! 38 eves vagyok, eddig meg nem probalkoztam teherbe esni. Iden derult ki laparoszkopi es MRI utan, hogy endomedriozisom van: ket kb 3cm...
Az normális, hogy az ondó nem folyik...
Tisztelt Doktornő! Most kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni és most történt meg az első szeretkezés gumi nélkül, kivárva a tabletta...
Hormonlabor
Kedves Doktornő! Párommal 4 évnyi sikertelenség után, meddőségi konzultáció előtt állunk. Az első körben szükséges vizsgálatokat...
2. napi véreredmény teherbeeséshez
Kedves Doktorúr! Ezekkel az eredményekkel mennyire esélyes a teherbeesés? Az FSH-t hogyan lehetne levinni? A Prolaktinom nem túl magas a...