Túlélési esély téma

Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek

MTI

Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek, ezért a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája vállalta, hogy minden középiskolában kiképeznek egy tanárt az újraélesztés professzionális oktatására, és ott a képzést hivatalosan is beépítik a tanrendbe.

A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

MTI

A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

Csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon

MTI

Magyarországon 4,1 ezrelékre csökkent a csecsemőhalandóság, ez két éven belül 20 százalékos csökkentést jelent, ami rendkívül jó adat - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

Hatásos lehet az alacsony dózisú sugárterápia a prosztatarák ellen

MTI

A hagyományosnál kétszer hatásosabb lehet az alacsony dózisú sugárkezelés, vagyis a brachyterápia a prosztatarák ellen - derült ki egy nagy léptékű, hosszú távú kanadai kutatásból.

Önvizsgálattal az emlőrák ellen

Debreceni Egyetem

Hétezerrel nő évente hazánkban az emlődaganatos betegek száma. A nők egyharmada belehal, pedig az időben felismert daganat gyógyítható.

Koraszülöttek életét mentheti meg a jó döntés

Heliopolis Consulting

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint évente 15 millió kisbaba koraszülöttként jön a világra, és ez a szám egyre növekszik. Közülük sajnos 1 millió csecsemő életét is veszti a koraszüléssel járó kockázatok következtében.

Prosztatarák - Mi dönti el a túlélési esélyeket?

MTI

A prosztatarák a férfiakat sújtó leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség és a második vezető onkológiai halálozási ok a férfiak körében.

Leheletteszttel diagnosztizálható a gyomorrák

MTI

Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencven százalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák - derül ki egy új tanulmányból.

Tojásnyi daganat a szem mögött - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Az ismerősöm kisfiának a bal szeme mögött tojás nagyságú daganat van. Ha túl is éli a kisfiú a műtétet, állítólag elveszíti a bal szeme látását, emellett örök életében valami cső lesz a fejében. Mennyire lehet ezek szerint komoly a betegség, mik a gyógyulás esélyei, mennyi időa felépülés? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Rákos betegek - Hónapok telnek várakozással, az életük múlhat rajta

Független Hírügynökség

Hónapokig kallódik a rákos betegek többsége, mire kiderül pontosan mi a bajuk és elkezdik a kezelésüket - derült ki az RTL híradóból. Ennyi idő alatt jelentősen romlanak a gyógyulási esélyeik, sőt van olyan daganatfajta, amelyik néhány hónap alatt már áttéteket is képez.