Túlélési esély téma

A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

MTI

A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

Csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon

MTI

Magyarországon 4,1 ezrelékre csökkent a csecsemőhalandóság, ez két éven belül 20 százalékos csökkentést jelent, ami rendkívül jó adat - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

Önvizsgálattal az emlőrák ellen

Debreceni Egyetem

Hétezerrel nő évente hazánkban az emlődaganatos betegek száma. A nők egyharmada belehal, pedig az időben felismert daganat gyógyítható.

Koraszülöttek életét mentheti meg a jó döntés

Heliopolis Consulting

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint évente 15 millió kisbaba koraszülöttként jön a világra, és ez a szám egyre növekszik. Közülük sajnos 1 millió csecsemő életét is veszti a koraszüléssel járó kockázatok következtében.

Prosztatarák - Mi dönti el a túlélési esélyeket?

MTI

A prosztatarák a férfiakat sújtó leggyakoribb rosszindulatú daganatféleség és a második vezető onkológiai halálozási ok a férfiak körében.

Leheletteszttel diagnosztizálható a gyomorrák

MTI

Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencven százalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák - derül ki egy új tanulmányból.

Tojásnyi daganat a szem mögött - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Az ismerősöm kisfiának a bal szeme mögött tojás nagyságú daganat van. Ha túl is éli a kisfiú a műtétet, állítólag elveszíti a bal szeme látását, emellett örök életében valami cső lesz a fejében. Mennyire lehet ezek szerint komoly a betegség, mik a gyógyulás esélyei, mennyi időa felépülés? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Rákos betegek - Hónapok telnek várakozással, az életük múlhat rajta

Független Hírügynökség

Hónapokig kallódik a rákos betegek többsége, mire kiderül pontosan mi a bajuk és elkezdik a kezelésüket - derült ki az RTL híradóból. Ennyi idő alatt jelentősen romlanak a gyógyulási esélyeik, sőt van olyan daganatfajta, amelyik néhány hónap alatt már áttéteket is képez.

Tüdőrák - Mennyi a túlélés esélye?

MTI

A tüdőrák a rákos halálozások vezető oka világszerte, évente mintegy 1,3 millió embert öl meg. Nem okoz azonnali tüneteket, ezért az érintett emberek többségénél már csak akkor diagnosztizálják, amikor szétterjedt.

Hirtelen szívhalál - mennyire eredményes az újraélesztés?

MTI

A hirtelen szívhalál miatt végzett újraélesztés nem lett eredményesebb az amerikai gyógyintézetekbe az elmúlt 15 évben, sőt az utóbbi esztendőkben kevesebb beteget sikerült a drámai esemény után hazaengedni, mint az előző évtizedben.