Túlélési esély téma

A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.
Magyarországon 4,1 ezrelékre csökkent a csecsemőhalandóság, ez két éven belül 20 százalékos csökkentést jelent, ami rendkívül jó adat - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

Önvizsgálattal az emlőrák ellen

Debreceni Egyetem - 2014-10-03 20:01
Hétezerrel nő évente hazánkban az emlődaganatos betegek száma. A nők egyharmada belehal, pedig az időben felismert daganat gyógyítható.

Koraszülöttek életét mentheti meg a jó döntés

Heliopolis Consulting - 2014-05-27 15:45
Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint évente 15 millió kisbaba koraszülöttként jön a világra, és ez a szám egyre növekszik. Közülük sajnos 1 millió csecsemő életét is veszti a koraszüléssel járó kockázatok következtében.
Az ismerősöm kisfiának a bal szeme mögött tojás nagyságú daganat van. Ha túl is éli a kisfiú a műtétet, állítólag elveszíti a bal szeme látását, emellett örök életében valami cső lesz a fejében. Mennyire lehet ezek szerint komoly a betegség, mik a gyógyulás esélyei, mennyi időa felépülés? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Hónapokig kallódik a rákos betegek többsége, mire kiderül pontosan mi a bajuk és elkezdik a kezelésüket - derült ki az RTL híradóból. Ennyi idő alatt jelentősen romlanak a gyógyulási esélyeik, sőt van olyan daganatfajta, amelyik néhány hónap alatt már áttéteket is képez.
A tüdőrák a rákos halálozások vezető oka világszerte, évente mintegy 1,3 millió embert öl meg. Nem okoz azonnali tüneteket, ezért az érintett emberek többségénél már csak akkor diagnosztizálják, amikor szétterjedt.
A hirtelen szívhalál miatt végzett újraélesztés nem lett eredményesebb az amerikai gyógyintézetekbe az elmúlt 15 évben, sőt az utóbbi esztendőkben kevesebb beteget sikerült a drámai esemény után hazaengedni, mint az előző évtizedben.