Társadalombiztosítás téma

Kórház helyett kerti parti

Szponzorált tartalom

Nincs is annál valódibb, hitelesebb beszámoló, mint amikor maga a beteg, vagy annak hozzátartozója meséli el történetüket, osztja meg tapasztalatait egy terápiával kapcsolatban. (x)

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási támogatást

MTI

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (TB) támogatást január 15-étől - közölte az emberi erőforrások minisztere.

Tüdőtranszplantáció - A tb minden szükséges beavatkozást támogat

MTI

Évente 15-25 tüdőtranszplantációval számolnak Magyarországon, de nincs felső korlát, a társadalombiztosítás (tb) minden szükséges beavatkozást támogat - közölte az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Ellátás és egészségügyi szolgáltatás - kinek, mikor jár?

WEBBeteg - T. A. , újságíró

Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat.

Extrém sportolók társadalombiztosítása

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra

Számos szakmai és egyéni vélemény jelent meg az elmúlt időszakban azzal a törvénnyel kapcsolatban, amely egyes extrém sportolóktól megvonja az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását. Az érintett sportágakat szervezett formában űző sportolók úgy vélik, hogy a törvény azon túl, hogy rendkívül pontatlan, hátrányosan megkülönbözteti őket, és sérti az alkotmányos jogaikat.

A biztosítás hiánya sok ezer gyerek halálát okozza Amerikában

Független Hírügynökség

A kórházba kerülő és társadalombiztosítással nem rendelkező gyerekeknél 60 százalékkal magasabb a halálozás, mint a biztosítottaknál.

OEP: júliustól piros, zöld, kék és barna jelzés

MTI

Pontosítja jogviszony-nyilvántartó rendszerét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); július elsejétől két további visszajelzéssel bővül a rendszer, a zöld és piros mellett megjelenik a kék és a barna jelzés is - mondta Farkasinszki Ildikó, az OEP Nyilvántartási Főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

A táppénzről - Nem véd meg a felmondástól

WEBBeteg - Simon Béla

Még mindig él az az általános vélekedés, hogy a táppénz megvéd a felmondástól, és a táppénz lejárta után sem lehet felmondani. A határozatlan idejű munkaviszonyt valóban nem lehet megszüntetni rendes felmondással a táppénz időtartama alatt, ám a közös megegyezésnek és a rendkívüli felmondásnak nem akadálya.

Daganatdiagnózis, szinte azonnal

Fügetlen Hírügynökség

Egy nap alatt kiderülhet, hogy van-e valakinek daganata és ha igen, akkor rosszindulatú-e - a vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Kft-je végzi egy új, a világon elsőként alkalmazott eljárással - írja a Népszabadság.

Lisztérzékenyek Világnapja

Független Hírügynökség

A lisztérzékenység csaknem minden századik embert érinti Magyarországon, ám tíz betegből csak kettő diagnosztizált. Európa számos országához hasonlóan hazánkban is május 17-18-án tartják idén a Lisztérzékenyek Világnapját az Európai Lisztérzékeny Egyesületek Szövetségének szervezésében.