• Társadalombiztosítás téma

    MTI
    Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (TB) támogatást január 15-étől - közölte az emberi erőforrások minisztere.
    WEBBeteg - T. A. , újságíró
    Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat.
    WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra
    Számos szakmai és egyéni vélemény jelent meg az elmúlt időszakban azzal a törvénnyel kapcsolatban, amely egyes extrém sportolóktól megvonja az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását. Az érintett sportágakat szervezett formában űző sportolók úgy vélik, hogy a törvény azon túl, hogy rendkívül pontatlan, hátrányosan megkülönbözteti őket, és sérti az alkotmányos jogaikat.
    Független Hírügynökség
    A kórházba kerülő és társadalombiztosítással nem rendelkező gyerekeknél 60 százalékkal magasabb a halálozás, mint a biztosítottaknál.
    MTI
    Pontosítja jogviszony-nyilvántartó rendszerét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); július elsejétől két további visszajelzéssel bővül a rendszer, a zöld és piros mellett megjelenik a kék és a barna jelzés is - mondta Farkasinszki Ildikó, az OEP Nyilvántartási Főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
    Független Hírügynökség
    Inkább a hálapénzt fogadják el a háziorvosok, mint azt a díjat, amit betegeiktől a társadalombiztosítás által nem fizetett szolgáltatásokért járna - írja hétfői számában a Népszabadság.
    WEBBeteg - Simon Béla
    Még mindig él az az általános vélekedés, hogy a táppénz megvéd a felmondástól, és a táppénz lejárta után sem lehet felmondani. A határozatlan idejű munkaviszonyt valóban nem lehet megszüntetni rendes felmondással a táppénz időtartama alatt, ám a közös megegyezésnek és a rendkívüli felmondásnak nem akadálya.
    Fügetlen Hírügynökség
    Egy nap alatt kiderülhet, hogy van-e valakinek daganata és ha igen, akkor rosszindulatú-e - a vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Kft-je végzi egy új, a világon elsőként alkalmazott eljárással - írja a Népszabadság.
    Független Hírügynökség
    A lisztérzékenység csaknem minden századik embert érinti Magyarországon, ám tíz betegből csak kettő diagnosztizált. Európa számos országához hasonlóan hazánkban is május 17-18-án tartják idén a Lisztérzékenyek Világnapját az Európai Lisztérzékeny Egyesületek Szövetségének szervezésében.
    FH
    Az egészségügyi miniszter nem látja annak veszélyét, hogy az önkormányzatok ne tudnák biztosítani az alapellátást, ha a háziorvosok egy része felbontaná az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a finanszírozási szerződésüket.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!