Társadalombiztosítás téma

Kórház helyett kerti parti

Szponzorált tartalom - 2021.05.12. 08:13
Nincs is annál valódibb, hitelesebb beszámoló, mint amikor maga a beteg, vagy annak hozzátartozója meséli el történetüket, osztja meg tapasztalatait egy terápiával kapcsolatban. (x)
Évente 15-25 tüdőtranszplantációval számolnak Magyarországon, de nincs felső korlát, a társadalombiztosítás (tb) minden szükséges beavatkozást támogat - közölte az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Ellátás és egészségügyi szolgáltatás - kinek, mikor jár?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012.03.06. 13:37
Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat.

Extrém sportolók társadalombiztosítása

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, újságíró - 2011.12.13. 13:33
Számos szakmai és egyéni vélemény jelent meg az elmúlt időszakban azzal a törvénnyel kapcsolatban, amely egyes extrém sportolóktól megvonja az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását. Az érintett sportágakat szervezett formában űző sportolók úgy vélik, hogy a törvény azon túl, hogy rendkívül pontatlan, hátrányosan megkülönbözteti őket, és sérti az alkotmányos jogaikat.
Pontosítja jogviszony-nyilvántartó rendszerét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); július elsejétől két további visszajelzéssel bővül a rendszer, a zöld és piros mellett megjelenik a kék és a barna jelzés is - mondta Farkasinszki Ildikó, az OEP Nyilvántartási Főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

A táppénzről - Nem véd meg a felmondástól

WEBBeteg - Simon Béla - 2008.11.26. 20:00
Még mindig él az az általános vélekedés, hogy a táppénz megvéd a felmondástól, és a táppénz lejárta után sem lehet felmondani. A határozatlan idejű munkaviszonyt valóban nem lehet megszüntetni rendes felmondással a táppénz időtartama alatt, ám a közös megegyezésnek és a rendkívüli felmondásnak nem akadálya.

Daganatdiagnózis, szinte azonnal

Független Hírügynökség - 2008.10.27. 09:42
Egy nap alatt kiderülhet, hogy van-e valakinek daganata és ha igen, akkor rosszindulatú-e - a vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Kft-je végzi egy új, a világon elsőként alkalmazott eljárással - írja a Népszabadság.

Lisztérzékenyek Világnapja

Független Hírügynökség - 2008.05.17. 08:15
A lisztérzékenység csaknem minden századik embert érinti Magyarországon, ám tíz betegből csak kettő diagnosztizált. Európa számos országához hasonlóan hazánkban is május 17-18-án tartják idén a Lisztérzékenyek Világnapját az Európai Lisztérzékeny Egyesületek Szövetségének szervezésében.

A társadalombiztosítási járulék

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea - 2008.03.25. 12:56
A foglalkoztató és a biztosított egyéni vállalkozó által fizetendő társadalombiztosítási járulék 29 százalék, a nem biztosított személyek pedig havonta 9 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulékot kötelesek fizetni a minimálbér alapulvételével.

Megváltozott munkaképességűeknek fogprotézis?

Orvos valaszol - Dr. Volom András - 2018.07.27. 05:20
Tisztelt oktor Úr! Megváltozott munkaképességű vagyok, pszichés beteg., Amióta rendszeresen kell szednem a pszichés gyógyszereket folyamatosan vesztem el fogaimat, bár a szájápolást szigorúan betartom. Az internetet böngészve azt olvasom, hogy a m

Biztosítás érvényessége

Orvos valaszol - Dr. Barcsai Tímea - 2010.11.23. 21:45
T. Válaszadó! Azt szeretném konkrétan tudni, hogy milyen esetben él a 45 napos türelmi idő a TB szempontjából? Mi a feltétele, hogy valakinek -a munkaviszony megszünése után- rendelkezésére álljon ez a 45 nap?