Táplálkozási szokás téma

Népegészségügyi felmérés indul szeptembertől

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ismét tápláltsági állapotfelmérést végez a lakosság körében. Az országosan reprezentatív adatok alapján készülő elemzés többek között az elhízás gyakoriságáról, a táplálkozási szokásokról, a tápanyagbevitelről, az egészségi állapotot meghatározó tényezőkről nyújt majd valós képet.

Táplálkozási trendek 2018-ban

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A táplálkozástudomány egy folyamatosan fejlődő tudományág, ahol Hérakleitoszt szavaival élve „az egyetlen állandó a változás maga”. Napi rendszerességgel látnak napvilágot új tanulmányok, és jelennek meg a legújabb kutatások eredményei.

11 egészséges élelmiszer, amit nem fogyasztunk

drportal.hu

Táplálkozási szakértők már évekkel ezelőtt összeállítottak egy listát, olyan egészséges élelmiszerekről, amelyeknek tisztában vagyunk egészségvédő hatásaival, tudjuk, hogy fogyasztanunk kellene, mégsem tesszük.

Hosszabban, de betegebben élünk

Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

2030-ra az európai népesség 40 százaléka 65 év feletti lesz. A lakosság várható átlagéletkora 78 év, viszont csak 60 évet élünk meg egészségesen. Magyarországon pedig az európai számoknál átlagosan 5 évvel kevesebb a jellemző, ebben kulcsszerepe van a helytelen táplálkozási szokásoknak.

Gyümölcs és zöldség az egészséges erekért

MTI

A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása gyermekkorban igen hasznos, hiszen elősegíti, hogy az erek felnőttkorban is rugalmasak maradjanak – közölték finn kutatók.

Étkezési szokások és termékenység

Medipress

A férfiak és nők termékenységét életük korai szakaszának táplálkozása is befolyásolja, állítják a Sheffield Egyetem kutatói. Eddig egyedülálló eredményeiket az Ecology című lap december 17.-i számában ismertetik.

Étkezés és szklerózis multiplex - Van összefüggés?

MTI

A szklerózis multiplex súlyos, ideggyógyászati betegség, melynek oka még nem ismert, ezért érthető, hogy a szakorvosok minden úton igyekeznek a kórokozó tényezőket tisztázni. Egy nemzetközi vizsgálat során a korszerű élelmiszeripar néhány terméke gyanúba került a betegséggel kapcsolatban.