Szappan téma

Fertőtlenítőszerek, szappan: miként hat, hogyan használjuk?

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2020-03-23 10:03
Amikor az olyan fertőző megbetegedések, mint a COVID-19 terjedésének megakadályozásáról van szó, a legjobb megoldás a hagyományos szappanos kézmosás. Ha víz és szappan azonban nem áll rendelkezésünkre, akkor a következő legjobb választás alkoholos kézfertőtlenítők használata. Mit kell tudnunk a hatékony kézfertőtlenítésről?

Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010-10-15 06:27
Több millió háztartásban használnak antibakteriális szappant illetve tisztítószert annak reményében, hogy azok segítenek megőrizni a család egészségét. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanaz a vegyi anyag, mely képes megölni a különböző baktériumokat, vajon veszélyt jelent-e ránk?
A kézmosószer molekuláit érzékelő jelzőrendszert fejlesztettek ki a Floridai Egyetem kutatói, mellyel folyamatosan nyomon követhetik a kórházi dolgozók kezének tisztaságát - közölte az EurekAlert című amerikai tudományos portál szerdán.

Baleset szappannal

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-01-14 20:45
Tisztelt Doktor Ur! Furcsa kerdessel fordulok Onhoz, ugyanis tortent egy kis baleset.Egy epermag szorult be 2 fogam koze, megprobalta korommel kipiszkalni, elotte Isana kremszappannal mostam kezet, es amint a magot megprobaltam kipiszkalni a fogai