Szappan téma

Fertőtlenítőszerek, szappan: miként hat, hogyan használjuk?

WEBBeteg.hu - healthline.com, F. Zs. fordító

Amikor az olyan fertőző megbetegedések, mint a COVID-19 terjedésének megakadályozásáról van szó, a legjobb megoldás a hagyományos szappanos kézmosás. Ha víz és szappan azonban nem áll rendelkezésünkre, akkor a következő legjobb választás alkoholos kézfertőtlenítők használata. Mit kell tudnunk a hatékony kézfertőtlenítésről?

Kézmosás világnapja 2014 - 20 másodperc az egészségért

Well pr

Október 15. a kézmosás világnapja. Ezt hallva elsőre bizonyára sokan megvonják a vállukat, hogy miért is érdemes egy ilyen mindenki számára egyértelműnek gondolt tevékenységről beszélni.

A tiszta ivóvíz és a szappan hiánya még a gyermekek magasságát is befolyásolja

MTI

A tiszta ivóvízhez és szappanhoz való hozzáférés nemcsak javítja a higiéniai körülményeket, de befolyásolhatja a kisgyermekek növekedését is brit kutatók szerint.

Vitatják az antibakteriális szappanok biztonságosságát

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Több millió háztartásban használnak antibakteriális szappant illetve tisztítószert annak reményében, hogy azok segítenek megőrizni a család egészségét. Felmerül azonban a kérdés, hogy ugyanaz a vegyi anyag, mely képes megölni a különböző baktériumokat, vajon veszélyt jelent-e ránk?

Kórházi fertőzésektől véd a szappant kiszagoló érzékelő

MTI

A kézmosószer molekuláit érzékelő jelzőrendszert fejlesztettek ki a Floridai Egyetem kutatói, mellyel folyamatosan nyomon követhetik a kórházi dolgozók kezének tisztaságát - közölte az EurekAlert című amerikai tudományos portál szerdán.

Baleset szappannal

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Ur! Furcsa kerdessel fordulok Onhoz, ugyanis tortent egy kis baleset.Egy epermag szorult be 2 fogam koze, megprobalta korommel kipiszkalni, elotte Isana kremszappannal mostam kezet, es amint a magot megprobaltam kipiszkalni a fogai