Szakorvos téma

Ingyenes csípő- és térdprotézis rendezvény lesz Budapesten

MTI

Szakorvosok, gyógytornászok adnak részletes és teljes körű információkat a csípő- és térdprotézis műtétekről laikus érdeklődők számára május 27-én Budapesten, ahol első kézből, egy helyen kapnak komplex tájékoztatást a témakörben a látogatók.

Dr. Nagy Zsolt biológus - bemutatkozás és szakmai önéletrajz

WEBBeteg

Dr. Nagy Zsolt biológus bemutatkozás és szakmai önéletrajz

Dr. Hangyál Éva szemész - önéletrajz

WEBBeteg

Dr. Hangyál Éva szemész szakmai önéletrajza a WEBBeteg egészségportálon.

Dr. Törő Bálint szülész-nőgyógyász - Önéletrajz

WEBBeteg

Ismerje meg jobban Dr. Törő Bálint szülész-nőgyógyászt. Olvassa el szakmai bemutatkozását.

Mennyire megterhelő a gyógyító munka?

MTI

Részletes fizikai és lélektani mérések igazolták, hogy a különböző amerikai szakorvosok terhelése és teljesítménye csak bizonyos részleteiben eltérő. A legkülönbözőbb orvosi területeken dolgozó specialisták vizsgálatában észlelt eredményeket a Medical Care közölte.

Szakorvos és háziorvos - Az együttműködés a legjobb gyógyszer

MTI

Az angol kutatók a világ orvosi szakirodalmában 23 olyan dolgozatot találtak, amelyek megbízható technikával vizsgálták a családorvos és a szakorvos együttműködése esetén nyerhető gyógyítási előnyöket.

Szakorvosból háziorvos?

Független Hírügynökség

Egy új rendelettervezet szerint a szakorvosok a gyermekellátás kivételével háziorvosként dolgozhatnának. A szakvizsga elvégzéséhez öt év haladékot kapnának az orvosok, ami alatt rendszeresen ellenőriznék őket.

Súlyponti kórház egy szakorvossal

Független Hírügynökség

Száz kilométert utaztattak otthonától egy motorbalesetben életveszélyesen megsérült beteget a napokban. Mindezt azért, mert szabadságon volt a megye egyetlen olyan orvosa, aki meg tudta volna műteni.

Nem elég elektronikus a magyar orvos

Független Hírügynökség

Bár a hazai doktorok mindegyikének van számítógépe, leginkább csak akkor használják, ha diagnózist állítanak fel, vagy receptet készítenek - derült ki egy friss uniós felmérésből.