Szívelégtelenség téma

Nem fertőz, mégis járvány

Debreceni Egyetem

Több százezerre tehető a szívelégtelenségben és szívritmuszavarban szenvedők száma hazánkban. A gyógymódokat tekintik át április 24-én az egyetemen.

A szívglikozidok

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

A szívglikozidok különböző növényekben és egyes békafélék bőrében előforduló, egymáshoz hasonló szerkezetű vegyületek, melyek jelentős hatást gyakorolnak a szívre. A piros gyűszűvirág, illetve a gyapjas gyűszűvirág levelei tartalmazzák a legfontosabb és leginkább használatos hatóanyagokat.

Újabb műszívet ültettek be Franciaországban

MTI

Újabb műszívet ültettek be Franciaországban. A második kísérletre néhány héttel ezelőtt a nyugat-franciaországi Nantes egyetemi kórházában került sor, nyolc hónappal a szervet előállító Carmat orvosbiológiai cég első párizsi beültetése után.

Adj esélyt az életre! - Ismerd fel a szívelégtelenség tüneteit!

diamondagency.hu

A Magyar Kardiológusok Társasága / MKT / a Szívelégtelenség nap alkalmával szeretné felhívni a lakosság figyelmét a betegség tüneteire és veszélyeire. A Társaság – csatlakozva az Európai Kardiológus Társaság nemzetközi szintű kezdeményezéséhez – ugyanakkor tudatosítani kívánja, hogy a szívelégtelenség kezelés hiányában akár halálhoz is vezethet.

Szívelégtelenség - Nemcsak az idősek betegsége

diamondagency.hu

Ma Magyarországon 250-300 ezer ember szenved szívelégtelenségben. Összetett kezelési stratégiára van szükség.

Feltölthető, szívizom-erősítő pacemakert ültettek be a Semmelweis Egyetemen

MTI

Magyarországon először ültettek be feltölthető, szívizom-erősítő pacemakert, a műtétet a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján egy szívelégtelenségben szenvedő 57 éves férfin végezték el - tájékoztatta az egyetem szerdán az MTI-t.

Szívelégtelenség esetén is hatásosak az omega-3-zsírsavak

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos

Az omega-3-zsírsavakkal kapcsolatosan megjelent egyre több kedvező eredmény miatt elképzelhető, hogy több szív-és érrendszeri betegség megelőzéséről és kezeléséről szóló irányelvet is átdolgoznak a kardiológiai fórumok.

Élet szívelégtelenséggel II.

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A szívelégtelenség kezeléséhez folyamatos párbeszédre van szükség Ön és orvosa között. Legyen őszinte, amikor nem tartja be az orvos utasításait az étrend, az életmód és a gyógyszerek terén, hiszen az őszinteség az Ön érdekeit szolgálják.

A rossz alvás fokozza a szívelégtelenség kockázatát

MTI

Nagyobb a szívelégtelenség kockázata azoknál az embereknél, akiknek problémájuk van az elalvással - mutatták ki norvég szakemberek több mint 50 ezer embert 11 éven át nyomon követő kutatásukban.

Kétharmaddal emeli a szívelégtelenség kockázatát a cukorbetegség

MTI

Kétharmaddal emeli a szívelégtelenség kockázatát és növeli számos más szövődmény rizikóját is a cukorbetegség - állapította meg jelentésében csaknem kétmillió ember adatainak elemzése alapján a brit National Diabetes Audit elnevezésű szervezet.