Szívbeteg téma

Ön is szívbeteg? Ezekre figyeljen oda télen

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus

Amikor valódi téli hideg van és esik a hó, a szívbetegeknek nagyobb elővigyázatosságra van szükségük, mint más évszakokban. Az időjárás, a megerőltető fizikai aktivitás és a szívbetegségek összefüggéseiről dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa beszélt.

Új terápiák a szívbetegeknek

Debreceni Egyetem

Több mint két évvel emelkedett hazánkban a születéskor várható élettartam a fejlődő kardiológiai kezeléseknek köszönhetően.

A paradicsom is távol tartja az orvost

drportal.hu

Jó hír azok számára, akik nem kedvelik az almát, hogy az almához hasonlóan a paradicsom rendszeres fogyasztása is kedvező hatást gyakorol az egészségünkre. Sőt, ahhoz, hogy élvezhessük egészségvédő hatását, még a paradicsomot sem kell szeretnünk, mivel egy új kutatás szerint a paradicsom egyik összetevőjét tartalmazó tablettával is megelőzhető a szívbetegség és a rák kialakulása.

Mire kell figyelniük repülőn a szívbetegeknek?

MTI

A betegnek érdemes megbeszélniük szívgyógyászukkal, hogy mire ügyeljenek, ha repülővel indulnak útnak. A korszerű gépek fedélzetén ugyanakkor - a szabályok betartásával - nem jelent kockázatot az utazás a betegek többségének.

Az influenzaoltás ötven felett csökkenti a szívroham veszélyét

MTI

Egy új kutatás szerint az influenza ellen védőoltás majdnem felére csökkentheti a szívroham valószínűségét az ötven év felettieknél.

Szívműtöttek és szívsebészek rúgják a bőrt

WEBBeteg

Szívműtöttek és szívsebészek csapata centenáriumi focimeccsen méri össze tudását szombaton 10 órától. A Városmajori Klinika szívsebészei és egykori betegeik a focigálával tisztelegnek az idén 100 éves intézmény előtt.

Szívbetegek gyógyszerszedése

MTI

Évente 130 ezer szívbeteg azért hal meg, mert nem váltja ki és nem veszi be azokat a gyógyszereket, amelyekre szüksége van - állapították meg brit szakemberek húsz korábbi vizsgálat adatait összevetve.

A mozgás maga az élet, infarktus után is!

healzz

Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást.

Meghalt az első műszíves gyermek

Független Hírügynökség

Kedd reggel meghalt az első magyar szívátültetett gyerek - erősítette meg Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet elnöke. A 9 éves Lőrincz Balázs a szervátültetett gyerekek táborában halt meg Balatonvilágoson.

Intelligens ágy szívbetegeknek

FH

Érzékelőkkel felszerelt okos ágy vigyázhatna a szívbetegekre. Az ilyen ággyal (és a hasonló szenzoros öltözékkel) el lehetne érni, hogy kevesebb embernek legyen szüksége sürgősségi orvosi ellátásra - olvasható a BBC weboldalán. Már konkrét terv is van a szenzoros ágyak bevezetésére.