Szívbeteg téma

A Monash Egyetemen, országos együttműködésben megvalósuló projekt lehetővé teszi, hogy a fiatalok ingyenes nyáltesztek segítségével értesüljenek arról, ki vannak-e téve bizonyos rákos megbetegedések vagy szívbetegségek fokozott kockázatának.

Ön is szívbeteg? Ezekre figyeljen oda télen

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus - 2020-01-21 14:36
Amikor valódi téli hideg van és esik a hó, a szívbetegeknek nagyobb elővigyázatosságra van szükségük, mint más évszakokban. Az időjárás, a megerőltető fizikai aktivitás és a szívbetegségek összefüggéseiről dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa beszélt.

Új terápiák a szívbetegeknek

Debreceni Egyetem - 2016-03-02 01:15
Több mint két évvel emelkedett hazánkban a születéskor várható élettartam a fejlődő kardiológiai kezeléseknek köszönhetően.

A paradicsom is távol tartja az orvost

DRportal - 2015-05-18 11:25
Jó hír azok számára, akik nem kedvelik az almát, hogy az almához hasonlóan a paradicsom rendszeres fogyasztása is kedvező hatást gyakorol az egészségünkre. Sőt, ahhoz, hogy élvezhessük egészségvédő hatását, még a paradicsomot sem kell szeretnünk, mivel egy új kutatás szerint a paradicsom egyik összetevőjét tartalmazó tablettával is megelőzhető a szívbetegség és a rák kialakulása.
A betegnek érdemes megbeszélniük szívgyógyászukkal, hogy mire ügyeljenek, ha repülővel indulnak útnak. A korszerű gépek fedélzetén ugyanakkor - a szabályok betartásával - nem jelent kockázatot az utazás a betegek többségének.
Szívműtöttek és szívsebészek csapata centenáriumi focimeccsen méri össze tudását szombaton 10 órától. A Városmajori Klinika szívsebészei és egykori betegeik a focigálával tisztelegnek az idén 100 éves intézmény előtt.

Szívbetegek gyógyszerszedése

MTI - 2012-08-15 15:45
Évente 130 ezer szívbeteg azért hal meg, mert nem váltja ki és nem veszi be azokat a gyógyszereket, amelyekre szüksége van - állapították meg brit szakemberek húsz korábbi vizsgálat adatait összevetve.
Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást.

Meghalt az első műszíves gyermek

Független Hírügynökség - 2008-06-24 08:23
Kedd reggel meghalt az első magyar szívátültetett gyerek - erősítette meg Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet elnöke. A 9 éves Lőrincz Balázs a szervátültetett gyerekek táborában halt meg Balatonvilágoson.

Intelligens ágy szívbetegeknek

Független Hírügynökség - 2008-02-25 13:39
Érzékelőkkel felszerelt okos ágy vigyázhatna a szívbetegekre. Az ilyen ággyal (és a hasonló szenzoros öltözékkel) el lehetne érni, hogy kevesebb embernek legyen szüksége sürgősségi orvosi ellátásra - olvasható a BBC weboldalán. Már konkrét terv is van a szenzoros ágyak bevezetésére.

Szivpanasz - szupraventrikuláris tachycardia

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2012-06-29 19:25
Tisztelt Doktorur/Doktornö! Kb. 4-5 honapig fent allo panikbetegseggel szenvedtem, illetve most labalok ki belöle.Valoszinüleg depresszioval keveredett, vannak meg aprobb tünetek, de hatarozottan javul az allapotom, mindig probalok pozitivan gondo