Szívünk Napja téma

Szívünk Napja - ingyenes rendezvényekkel várják az érdeklődőket

Magyar Kardiológusok Társasága

A Szívünk Napja rendezvény 2000 óta a Szív Világnapjához igazodva minden szeptember utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. Ebben az évben az eseményre szeptember 26-án 10.00-17.00 óra között a Testnevelési Egyetem „K” épületében (1123 Bp., Alkotás u. 44.) kerül sor.

Szívünk egészségének megőrzése bölcsebb, mint a betegséggel való küzdelem

Diamond Agency

Ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket szeptember 25-én vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Millenárison, Budapesten. A Szívünk Napja nevű rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, hitelesen, megalapozottan és közérthetően.

Szívünk Napja - A család egészsége áll az idei rendezvény középpontjában

MTI

A gyerekek és a nők egészségmegőrzése, valamint a család egészsége áll az idei Szívünk Napja elnevezésű rendezvény középpontjában, amelyet az idén vasárnap a szív világnapján rendeznek a Városligetben - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) az MTI-vel.

Üzennek a kardiológusok: A dohányzás gyilkos szenvedély - Ne adj esélyt a szívinfarktusnak!

Diamond Agency - Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke

Tíz évvel tovább élhetnének a munkaképes korú dohányosok, ha nem hódolnának káros szenvedélyüknek. A dohányzás a koszorúér-betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője, a betegség kialakulásáért 25-30 százalékban felelős. Többek között erről is szó lesz szeptember 29-én a Szívünk Napján a Városligetben.

A WEBBeteg.hu a Szívünk Napján

WEBBeteg - szivunk-napja.hu

Ilyen sokan még nem tartották szívügyüknek szívük egészségét, ugyanis a Szívünk Napja rendezvénysorozat eddigi történetében a legtöbb - mintegy 6000 - látogatót vonzott a Városligetbe. Az egész napos programon a WEBBeteg is részt vett.

Élj és mozogj a szívedért

MTI

A szív világnapján, számos országban igyekeznek fölhívni a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a megelőzés fontosságára.

Rekord született a Szívünk Napján

WEBBeteg

Több mint húszezer látogató, több mint tízezer szűrés, 140 véradás ez az idei év mérlege a fővárosi Szívünk Napja rendezvénynek, amelyet a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szervezett.