Székely Tamás téma

Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

Rákgyógyítás

Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

MTI

Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

Ápolók és licence-vizsga

MTI

Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

MTI

A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

MTI

A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Székely: Nem biztos, hogy csökkentik a kórházi ágyak számát

Független Hírügynökség

Egyáltalán nem biztos, hogy csökkenteni kell az aktív kórházi ágyak számát - reagált Székely Tamás azokra a pénteki sajtóértesülésekre, amelyek szerint az egészségügyi tárca ágyszámcsökkentéssel is orvosolná az ágazat pénzhiányát.

Székely: nem kell minden rákbeteget ellátnia az Országos Onkológiai Intézetnek

MTI

Az Országos Onkológiai Intézetnek (OOI) nem kell minden magyarországi rákbeteget ellátnia - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtökön egy sajtótájékoztatón.

Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

MTI

A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

MTI

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

Nem vonnak ki több pénzt az egészségügyből

MTI

Nem vonnak ki több pénzt az egészségügyi ágazatból - jelentette ki Székely Tamás egészségügyi miniszterjelölt szerdai egészségügyi bizottsági meghallgatásán.