Székely Tamás téma

Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

Rákgyógyítás

Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

MTI

Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

Ápolók és licence-vizsga

MTI

Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

MTI

A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

MTI

A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Székely: Nem biztos, hogy csökkentik a kórházi ágyak számát

Független Hírügynökség

Egyáltalán nem biztos, hogy csökkenteni kell az aktív kórházi ágyak számát - reagált Székely Tamás azokra a pénteki sajtóértesülésekre, amelyek szerint az egészségügyi tárca ágyszámcsökkentéssel is orvosolná az ágazat pénzhiányát.

Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

MTI

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

Drasztikus megszorításokra kényszerülnek a kórházak

Független Hírügynökség

A kórházak idén 7 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak a szaktárca - a válsággal indokolt - megszorító intézkedései miatt. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett kórházakban arra számítanak, hogy nőni fognak a várólisták.

Székely szerint nem kell új költségvetés

MTI

Nem kell új költségvetést készíteni, hiszen az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) fő összegeiben nem történik változás, csak belső átcsoportosítás lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter az Országgyűlés szakbizottságában.

Az egészségügyet is elérte a gazdasági válság

WEBBeteg - MTI, FH

Átalakítják a gyógyszerellátást és megszüntetik a teljesítményvolumen-korlát (tvk) rendszerét - jelentette be az egészségügyi miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten. A Fidesz szerint a miniszter beismerte, hogy a tvk károkat okozott a betegeknek.