Stroke téma

Miért jó a káliumban gazdag étrend?

Medipress - 2011-03-12 17:34
A zöldségeket és a gyümölcsöket régóta az egészséges étrend egyik jelképének tartják, és most újabb jótékony hatásukra derült fény.
Kisebb lehet a szívroham kockázata a későbbiekben azoknál a nőknél, akiknél már a menopauza kezdetén jelentkeznek hőhullámok és éjszakai izzadás - közölték amerikai kutatók.

Mi a közös Bette Davis-ben, Cary Grant-ben és Sharon Stone-ban?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-02-23 20:11
Tudja Ön mi a közös Bette Davis-ben, Cary Grant-ben, Sharon Stone-ban azon kívül, hogy híres hollywoodi sztárok? Eláruljuk: mindannyian olyan Oscar-jelöltek vagy győztesek, akik stroke-ban szenvedtek, ami hatalmas károkat okozott nem csak az egészségüknek, de karrierjüknek is.

Makuladegeneráció és agyvérzés

Medipress - 2011-02-21 18:37
Az idős emberek egyik gyakori szemelváltozása, a makuladegeneráció kapcsolatba hozható az agyvérzéssel – hangzott el az Amerikai Stroke Társaság 2011-es nemzetközi konferenciáján.

A diétás üdítőitalok és a stroke

Medipress - 2011-02-19 21:03
A diétás üdítők szerelmesei, akik naponta fogyasztják a terméket, talán kevesebb kalóriát visznek be, ugyanakkor a stroke megnövekedett kockázatának lehetnek kitéve.

Stroke és cukormentes üdítők

MTI - 2011-02-16 15:33
A diétás üdítők szerelmesei, akik naponta fogyasztják a terméket, talán kevesebb kalóriát visznek be, ugyanakkor a stroke megnövekedett kockázatának lehetnek kitéve.

A stroke utáni antidepresszáns előnyei

Medipress - 2011-01-17 09:33
Francia kutatók szerint azok a betegek, akik stroke (gutaütés) után a fluoxetin antidepresszánst szedték, több izomműködést nyertek vissza, mint a többi stroke-ból lábadozó páciens.
Bár a sztatinokat egyre elterjedtebben alkalmazzák a szívroham és a szélütés megelőzésére, bizonyos esetekben kockázatuk is jelentős lehet, ezért érdemes megfontolni a terápia elhagyását - javasolta Brandon Westover, a Harvard orvosi karának munkatársa az Archives of Neurology című szakfolyóiratban megjelent tanulmányában
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.

Stroke: Új kezelési módszer

Medipress - 2010-12-17 23:23
Kutatók egy új terápiás eljárást ismertettek, mellyel csökkenthetőek az agyi infartus okozta károsodások, az elhalt idegek újranőnek, a kiesett működések helyreállhatnak. Ráadásul az eddigiekkel szemben „ a terápia hosszú idővel a stroke után is hatékony” állítja Gwendolyn Kartje, a cikk első szerzője.

E-vitamin: Veszélyes is lehet?

MTI - 2010-11-07 11:16
Érdemes óvatosan bánni az E-vitamin kiegészítők rendszeres szedésével, mert az növelheti bizonyos típusú szélütések kockázatát - közölte egy nemzetközi kutatócsoport. Amerikai, francia és német kutatók olyan meglévő tanulmányok adatait elemezték újra, amelyek az E-vitamin és a szélütés összefüggését vizsgálták.

A tea csökkenti a stroke kialakulásának esélyét

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010-10-22 14:21
Napi három csésze zöld vagy fekete tea fogyasztása 21 százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét, és minél többet fogyaszt belőlük, annál védettebb a betegséggel szemben – állítják a Los Angelesi California Egyetem (UCLA) kutatói.
A leggyakoribb ritmuszavarban az orvos legfontosabb feladata a beteg agyának védelme, ezért a véralvadás hatásos, biztonságos gátlására van szükség. Lars Wallentin, a világhírű svéd szívgyógyász hangsúlyozta ezt az Európai Szívgyógyász Kongresszuson, Stockholmban.
Egy órával kisebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után nő a stroke kockázata. A rövidtávú kockázat ellenére az alkohol rendszeres mérsékelt fogyasztása hosszabb távon csökkenti a szívinfarktus és a stroke kockázatát.
Minél több gyermeket hozott a világra egy nő, annál nagyobb a stroke előfordulásának kockázata. A többször szült nők nyaki artériáiban, a terhességgel járó biológiai folyamatok következtében, gyorsabb lehet a plakkok lerakódása.

Veszélyes migrén - Kutatás

MTI - 2010-06-04 11:20
Egy, a közelmúltban elvégzett vizsgálat során, 6100 migrénben szenvedő felnőtt beteg 2 százalékának kórelőzményében szerepel a stroke. Az 5243 nem fejfájós felnőtt esetében ez a mutató 1,2 százalék volt.
A fosszilis tüzelőanyagok - szén, olaj, benzin - elégetése során keletkező, finom szemcseméretű égéstermék a legveszélyesebb: bizonyítékok támasztják alá, hogy az az ipari és közlekedési szennyeződés szélütést és szívrohamot okoz

Stroke ellen séta

MTI - 2010-04-07 11:32
Csökkentheti egy új tanulmány szerint a nők stroke-kockázatát, ha tornacipőt húznak, és hosszabb tempós sétára indulnak.