Ajánlás kérése

Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak 2021.11.29-én volt agyvérzése, melyről mellékeltem az ambuláns lapját. Elég sok idő eltelt az eset óta. Pár dolgon változtatott is azóta például leszokott a dohányzásról. A vérnyomására kapott gyógyszert amit eleinte szedett, de túl levertnek érezte magát aztán elhagyta a gyógyszert. Amit az előző gyógyszer helyett felírtak neki azt jelenleg nem szedi. De a vérnyomását napi rendszerességgel méri és 130/80 körül van. Az eset után a bal felén lett némi visszamaradás, de ez inkább csak bizonytalanság mind a kézhasználat valamint a járásában is. Az eset után komolyabb rehabilitációra nem került sor részben az Ő elutasítására. Véreredményt nem tudtam csatolni, de frissen készült egy és minden fontos mutató optimális értékű. Igazán a kérdésem arra vonatkozna, hogy az előzmények ismeretében, ami viszont tartósan fennáll, az a teljes levertség, energia hiánya. Nincs kedve mozogni, pedig előtte nagyon aktív fizikai beállítottságú ember volt. Ennek az okát szeretném megtudni, hogy ajánlana-e Ön további vizsgálatokat vagy valamilyen kezelést. Mi lehet ennek a miértje? Azért is kérdezem, mert rossz látni rajta ezt a fajta szenvedést és segíteni szeretnék neki. Köszönettel: Gábor

Dr. Fehér Gergely válasza stroke utáni felépülés témában

Kedves Kérdező!

Bennem a leírás alapján agyi érkatasztrófa utáni hangulatzavar, azaz post-stroke depresszió merül fel, de ez csak erős tipp. Ez a típusú hangulatzavar gyógyszerrel igen jól kezelhető. Célszerű lenne szakemberhez (neurológus/pszichiáterhez) fordulni, vagy szükség esetén a háziorvos is fel tud írni hangulatjavító gyógyszert, ami ne nyugtató, hanem antidepresszáns legyen lehetőleg. A témáról bővebben itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/21251/psziches-problemak-stroke-utan

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. augusztus 23., 22:00 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 24., 17:38
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Ez lehet az SM-től?
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja diagnosztizáltak nálam SM-et. Egy hete arra keltem, hogy homályosan látok, szemnyomáést érzek. Másnapra...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat