Sportteljesítmény téma

Ha valaki a sportban való teherbírását, vagy netán a teljesítményét akarja növelni, sokszor már nem elegendő csak és kizárólag egy szakedzői jó tanács. Ma már világszinten is, főleg a versenyzőknél, a háttércsapatnak fontos résztvevői a tudomány képviselői. A felkészülés idején ezek a biológusok, szakemberek az edzőkkel, a sportolókkal és természetesen a táplálkozási szakemberekkel együtt az egyénre szabva alakítják mind az étkezést, a terhelést és az egyéb részleteket. Így a megmérettetés idejére a sportoló teste, akár egy jól időzített óramű, a maximális teljesítményre lesz képes.
Táplálkozási szokásokat kutatók olyan népek táplálkozását is tanulmányozzák, akiknek szokásaik és étkezési kultúrájuk nagy részben különbözik az európai étkezési szokásoktól. A tarahumara indiánok például főként növényi alapú ételeket fogyasztanak, mégis ultramaratoni távok megtételére képesek.

Ginzeng és a sport

Biochallenge Kft. - Támogatott tartalom - R. G. - 2018-06-14 13:11
Nyár közeledtével, nyáron jellemzően többen és többet sportolunk. Sokan ilyenkor kezdik újra kedvenc sporttevékenységüket, amit az őszi, téli időszakban takarékra állítottak. Mások most ismerkednek egy újabb sporttal. Általában ilyenkor mindannyian igyekszünk aktívak lenni, többet mozogni, kirándulni, játszani.
Akár a klasszikus, akár a metál zene rajongói közé tartozunk, egy nemrég végzett kutatási eredmény szerint, a kedvenc zenénk hallgatása nem csak élvezettel tölt el bennünket, hanem a sportteljesítményünket is javítja.

Hipnózis a sportban

sportpszicho.blog.hu - 2013-07-26 07:38
A hipnózist a legszélesebb körben elfogadott nézet szerint egyfajta módosult tudatállapotnak tekinthetjük.