Sportbaleset téma

Ártalmas is lehet az ízületek túlzott védelme

Semmelweis Egyetem

Az ízületeket nem kell feltétlenül kímélni, a mozgásszegény életmód ugyanannyira veszélyes lehet, mint a túlzott igénybevétel. A sportbalesetek, sérülések ellen védelmet jelenthet az ízületek természetes mozgásterjedelmének megőrzése, amit rendszeres testmozgással lehet elősegíteni.

Így úszhatja meg a téli sportbaleseteket!

Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Dobos Márta, ortopédus

Síelés, korcsolyázás, snowboardozás, sőt szánkózás közben is érhetnek balesetek, különösen, ha felkészülés nélkül érkezünk a pályákra. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A leggyakoribb sportsérülések: Mit kell tudni róluk?

WEBBeteg

Izomhúzódás, csonttörés, egyéb sérülések: a sport egészségtelen is lehet, az örömöt gyorsan felválthatja a fájdalom. A sérülésveszély nem egyforma mértékben áll fenn a különböző sportágaknál, ilyen szempontból a csapatsportok a legkockázatosabbak a gyakori testi kontaktus miatt.

Veszélyes hobbisportok? - Így csökkentheti a kockázatot

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A rendszeres testedzés nem csak közérzetünknek tesz jót, hanem a várható élettartamot is növeli. Mindennek ellenére a hobbisportolókra is számos veszély leselkedik. A sportra is igaz például, hogy ha túlzásba visszük, többet árt, mint amennyit használ. Fogadja meg tanácsainkat, hogy a sport valóban egészségére váljon!

A legveszélyesebb sípályák

drportal.hu

Most, hogy nyakig benne vagyunk a síszezonban, ideje kiterítenünk a térképet és eldöntenünk, hogy idén hol hódolhatnánk a téli sportok örömeinek.

Síbalesetek - biztosítás nélkül ne utazzunk el!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Sok utasbiztosítás eleve nem terjed ki a téli sportokra, vagy ha igen, akkor se fedezi minden esetben a síbalesetekre jellemző rendkívül magas ellátási költségeket. Mire figyeljünk?

Bukás: kórházban a magyar hegyikerékpáros

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Kórházba került a hegyikerékpáros Parti András, aki elbukott biciklijével és agyrázkódást szenvedett.

Miért gyakori az izomsérülés a focisták körében?

MTI

A profi focistákat sújtó sérülések mintegy harmada izomsérülés, melyek közül sok ismétlődését megelőzhetnék, ha megvárnák a teljes felépülést - állapították meg tanulmányukban svéd kutatók.

Gyermekek a lejtőn

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A síelés és a snowboardozás remek lehetőség arra, hogy gyermekünkkel egyszerre szerettessük meg mind a testmozgást és a havas sportokat, valamint a természet szépségeit. A gyerekek azonban nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel.