Sportbaleset téma

Ártalmas is lehet az ízületek túlzott védelme

Semmelweis Egyetem

Az ízületeket nem kell feltétlenül kímélni, a mozgásszegény életmód ugyanannyira veszélyes lehet, mint a túlzott igénybevétel. A sportbalesetek, sérülések ellen védelmet jelenthet az ízületek természetes mozgásterjedelmének megőrzése, amit rendszeres testmozgással lehet elősegíteni.

Így úszhatja meg a téli sportbaleseteket!

Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Dobos Márta, ortopédus

Síelés, korcsolyázás, snowboardozás, sőt szánkózás közben is érhetnek balesetek, különösen, ha felkészülés nélkül érkezünk a pályákra. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A leggyakoribb sportsérülések: Mit kell tudni róluk?

WEBBeteg

Izomhúzódás, csonttörés, egyéb sérülések: a sport egészségtelen is lehet, az örömöt gyorsan felválthatja a fájdalom. A sérülésveszély nem egyforma mértékben áll fenn a különböző sportágaknál, ilyen szempontból a csapatsportok a legkockázatosabbak a gyakori testi kontaktus miatt.

Veszélyes hobbisportok? - Így csökkentheti a kockázatot

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A rendszeres testedzés nem csak közérzetünknek tesz jót, hanem a várható élettartamot is növeli. Mindennek ellenére a hobbisportolókra is számos veszély leselkedik. A sportra is igaz például, hogy ha túlzásba visszük, többet árt, mint amennyit használ. Fogadja meg tanácsainkat, hogy a sport valóban egészségére váljon!

A legveszélyesebb sípályák

drportal.hu

Most, hogy nyakig benne vagyunk a síszezonban, ideje kiterítenünk a térképet és eldöntenünk, hogy idén hol hódolhatnánk a téli sportok örömeinek.

Síbalesetek - biztosítás nélkül ne utazzunk el!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Sok utasbiztosítás eleve nem terjed ki a téli sportokra, vagy ha igen, akkor se fedezi minden esetben a síbalesetekre jellemző rendkívül magas ellátási költségeket. Mire figyeljünk?

Rehabilitáció metodikája sportsérülések esetében

Farkas Lehel, gyógymasszőr

Lényeges, hogy beteg vagy sérült állapotát pontosan tudjuk követni.
Teljesítményének pszichés és szomatikus tüneteinek állandó vizsgálatát végig kell kísérnünk a rehabilitáció megkezdésétől egészen a talpra állításig.

Bukás: kórházban a magyar hegyikerékpáros

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Kórházba került a hegyikerékpáros Parti András, aki elbukott biciklijével és agyrázkódást szenvedett.

Miért gyakori az izomsérülés a focisták körében?

MTI

A profi focistákat sújtó sérülések mintegy harmada izomsérülés, melyek közül sok ismétlődését megelőzhetnék, ha megvárnák a teljes felépülést - állapították meg tanulmányukban svéd kutatók.

Gyermekek a lejtőn

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A síelés és a snowboardozás remek lehetőség arra, hogy gyermekünkkel egyszerre szerettessük meg mind a testmozgást és a havas sportokat, valamint a természet szépségeit. A gyerekek azonban nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel.