Savlekötő téma

A refluxbetegség kezelése

WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus - 2021-03-26 11:03
A refluxbetegség egy olyan klinikai állapot, mely során a gyomortartalom a nyelőcsőbe, ritkábban magasabbra, a garatba, esetleg kis cseppecskék belélegzése útján a tüdőbe jutva különböző tüneteket, betegségeket hoz létre.

A reflux kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos - 2020-03-18 09:33
A reflux kezelésének célja, hogy a tünetek megszűnjenek, a gyulladás eltűnjön, és ne alakuljanak ki szövődmények. Mindez a tartós gyógyulás érdekében hosszú távú terápiát igényel, amelynek része lehet az életmódváltás, a gyógyszeres kezelés és súlyos esetben a műtét is.
Körülbelül 3 hónapja szinte minden nap fáj a hasam, ami azt jelenti, hogy étkezés után nem sokkal kellemetlenül felpuffadok. Kerülöm a szénsavas dolgokat, a rágógumit, nyugodtan étkezem és rostban gazdagon. Emellett hetente 2-szer sportolok. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A gyomorégés népbetegség

Támogatott tartalom - 2010-09-20 14:03
Magyarországon a statisztikák szerint az emberek 45 százaléka találkozott már a reflux tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribb a gyomorégés. (x)
A refluxbetegség esetében hosszú ideig, valamint nagy mennyiségben alkalmazott savlekötők növelhetik a combnyaktörés, valamint a csukló- és a csigolyatörés kockázatát.
z egészséges csontoknak savas gyomorra van szükségük - ezt sugallja egy új kutatás. A gyakran alkalmazott savlekötő gyógyszerek ugyanis, mint például a protonpumpagátlók, növelhetik a csonttörések esélyét.

Savlekötő tejjel való bevétele

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-03-23 16:12
Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Szeretném Öntől megtudni, hogy a tej befolyásolja-e a tablettáim hatását? Alusulint szedek 1 órával reggeli előtt, és Parietet amit a reggeli + 3dl.tej elfogyasztása után veszek be rögtön. Számít ez valamit a gyóg