Savlekötő téma

A refluxbetegség kezelése

WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus

A refluxbetegség egy olyan klinikai állapot, mely során a gyomortartalom a nyelőcsőbe, ritkábban magasabbra, a garatba, esetleg kis cseppecskék belélegzése útján a tüdőbe jutva különböző tüneteket, betegségeket hoz létre.

A reflux kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó

A reflux kezelésének célja, hogy a tünetek megszűnjenek, a gyulladás eltűnjön, és ne alakuljanak ki szövődmények. Mindez a tartós gyógyulás érdekében hosszú távú terápiát igényel, amelynek része lehet az életmódváltás, a gyógyszeres kezelés és súlyos esetben a műtét is.

Savlekötőket vont ki a forgalomból a gyógyszerhatóság

MTI

Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Minden nap fáj a hasam és puffadok - Orvos válaszol

WEBBeteg

Körülbelül 3 hónapja szinte minden nap fáj a hasam, ami azt jelenti, hogy étkezés után nem sokkal kellemetlenül felpuffadok. Kerülöm a szénsavas dolgokat, a rágógumit, nyugodtan étkezem és rostban gazdagon. Emellett hetente 2-szer sportolok. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A gyomorégés népbetegség

Támogatott tartalom

Magyarországon a statisztikák szerint az emberek 45 százaléka találkozott már a reflux tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribb a gyomorégés. (x)

Csonttörést okozhatnak a savlekötők?

MTI

A refluxbetegség esetében hosszú ideig, valamint nagy mennyiségben alkalmazott savlekötők növelhetik a combnyaktörés, valamint a csukló- és a csigolyatörés kockázatát.

A gyomorsav gondoskodik az erős csontokról

MTI

z egészséges csontoknak savas gyomorra van szükségük - ezt sugallja egy új kutatás. A gyakran alkalmazott savlekötő gyógyszerek ugyanis, mint például a protonpumpagátlók, növelhetik a csonttörések esélyét.

Savlekötő tejjel való bevétele

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Szeretném Öntől megtudni, hogy a tej befolyásolja-e a tablettáim hatását? Alusulint szedek 1 órával reggeli előtt, és Parietet amit a reggeli + 3dl.tej elfogyasztása után veszek be rögtön. Számít ez valamit a gyóg