• Sütemény téma

    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A teflonbevonatú sütő- és főzőedények, valamint a mesterséges élelmiszer színezékek is súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Vannak egészségesebb alternatívák is helyettük.
    Több mint TestŐr
    A süteményeknek idő kell, nem szabad az egyes fázisokat gyorsítani vagy egyéb cukrászati helyettesítőket használni. Mert az az ízükben is érződni fog.
    Több mint TestŐr
    A fánkot korábban porcukorral, cukormázzal vagy csokoládéval díszítették, mostanában viszont egyre divatosabbak a halmozottan díszített változatok. A semleges tésztájának köszönhetően a végső ízét a variálható töltelékekkel és mázakkal kapja meg. Tematizált fánkokkal akár az ünnepi asztal is feldíszíthető, így például a karácsonyi asztalon is helyet kaphatnak ezek a látványos kerek sütemények.
    Több mint TestŐr
    A hagyományos cukrászreceptek mellett, egyre inkább igény van arra, hogy egy sütemény ne csak finom, édes, de egészséges is legyen. Ma már a modern cukrászdákban számos olyan alapanyagot is használnak, amiket nemcsak a különleges ízük miatt, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásuk miatt is alkalmaznak. A tápiókapudingnak például nagyon magas a fehérjetartalma, a kölest tartalmazó sütemények pedig az emésztési problémákat rendezik.
    Több mint TestŐr
    Tíz hónappal ezelőtt az énekesnőnél gyomor bypass műtétet hajtottak végre. Így a gyomra tyúktojásméretű lett. Rájött, hogy az édességről most sem kell lemondania, csak arra kell odafigyelnie, hogy liszt-, glutén- és cukormentes finomságokat egyen.
    Több mint TestŐr
    A süteményevést korábban az egészséges életmóddal vagy akár a fogyókúrával szinte mindenki összeegyeztethetetlennek gondolta. De ma már a cukrászatban is vannak újítások. Nemcsak a cukor helyettesíthető, de olyan süteményeket is kikísérleteztek már, ami nem hogy nem káros vagy hizlaló a szervezetre, de egyenesen egészséges és persze finom is.
    Több mint TestŐr
    A XIV. századtól ismert karácsonyi sütemény titka a tradícióban van, és az időben. Erre a süteményre ugyanis legalább egy fél napot rá kell szánnunk. A bejglikészítés közben Maloveczky Miklós is belátta, hogy ennek a karácsonyi süteménynek az elkészítéséhez az alapanyagok és az ügyesség mellett nem árt, ha türelmesek is vagyunk.
    Több mint TestŐr
    Ha egy hideg téli estén egy jó forró kávéra és süteményre vágyunk, egyre több helyen tehetjük ezt meg egészségesen!
    Több mint TestŐr
    Karácsony előtt mindenki a legjobb bejgli receptet keresi vagy újra próbálkozik a nagyi bevált receptjével.
    Több mint TestŐr
    A cukorbetegek is nyugodtan ehetnek süteményeket, de nem mindegy, hogy milyet! A hagyományos alapanyagok helyett szénhidrát csökkentett alapanyagokat kell választani!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!