Súlyfelesleg téma

Cukorbeteg vagyok és sikerült fogynom, mi a következő lépés?

Cukorbetegközpont - Dr. Bibok György, diabetológus

A 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők az esetek többségében túlsúllyal rendelkeznek, mely csak ront az állapotukon. Éppen ezért lényeges a terápiájuk keretein belül a súlyfelesleg leadása. Amennyiben ez sikerül, úgy érdemes felkeresni szakembert, aki módosíthat az addigi kezelésen. A témáról dr. Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa beszélt.

Eredményes a gyermekkori elhízás visszaszorításáért indított GYERE Program

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

7 százalékkal csökkentette a súlyfelesleggel küzdő 6-12 éves gyermekek számát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének GYERE Programja Dunaharasztiban.

Fogyókúrák: csodadiéta kontra táplálkozástudomány

Hypertonia - Nagy Gyuláné Tajti Éva, dietetikus

Tavasszal bizony sokan kezdenek fogyókúrázni, hogy a nyári szezonra már felvehessék a kedvenc fürdőruhájukat és a csinos kis nyári ruhákat. A túlsúly, az elhízás világjelenség, legalábbis a fejlett országokban. A testsúlyfelesleg nem csak számos betegségre hajlamosít, de sokak számára esztétikai kérdés is. Ki ne szeretne karcsú, sportos alkatú lenni, hogy megfeleljen a korunk női vagy férfi ideáljának. Nagyon sokan próbálják leadni a felesleges kilókat.

Célzott zsírbontás, fogyókúra helyett

Több mint TestŐr

A túlsúly normalizálása nemcsak esztétikai szempontokból előnyös, hanem a daganatos megbetegedések megelőzésénél is fontos szerepet játszik, hiszen a kilók és a felhalmozódott zsír növeli a betegség kialakulásának kockázatát.

Endokrinológia

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Tisztelt Doktor Nő! Tanácsát szeretném kérni, az utóbbi 3 évben elég komoly súlyfelesleget szedtem magamra, szinte észrevétlenül, úgy, hogy semmi különösebb változás nem történt sem az életvitelemben sem az étkezési szokásaimban. 9 évvel ezelőtt

Miert nem tudok fogyni?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Kedves Doktorno/Ur! Magassago 156 cm, sulyom 71 kg. Az utobbi 2-3 evben kb 10-15 kg.hiztam, es mar 2 eve kuszkodok, de sehogy sem tudom leadni. Foleg a csipomon, a combomon es a fenekemen van a plusz, a felso testemen nincs, a mellem is eleg pici, i