• Sör témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
    Az erjesztett italok mértékkel való fogyasztásának ősidők óta mindenféle egészségre előnyös hatásokat tulajdonítunk - többnyire minden tudományos megalapozottság nélkül. Arra van bőséges bizonyíték, hogy az iszákosság vagy nagy mennyiségű alkoholos ital elfogyasztása káros az egészségre és a munkára, azonban vannak olyan adatok is, amelyek szerint a kis mennyiségű ital - például vörösbor - rendszeres fogyasztásának vannak jótékony hatásai. Kevesebbet tudunk a sörről. Az alábbiakban ezt az italt nézzük meg közelebbről a tudományos vizsgálatok szemszögéből.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Általánosságban kijelenthetjük, hogy mértékkel a sörfogyasztás semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, amennyiben nincs olyan súlyos betegsége, mint például szív- és érrendszeri betegségek vagy diabétesz, és más hasonló betegségekben sem szenved.
    Több mint TestŐr
    1 Musical ősbemutató Monostoron
    2 Rozé Fesztivál Villányban
    3 Kézműves Sörfesztivál Kiskunfélegyházán
    Több mint TestŐr
    Ha egy haszonállat nem megfelelő körülmények között van tartva, a húsában és a tejében stresszhormonok lehetnek. Megmutatjuk, milyen a boldogállat-tartás.
    Sörtörténelem. Egykor afrodiziákum volt, majd inkább nyugtató hatása miatt kedvelték. Mennyi egészséges belőle?
    Több mint TestŐr
    A sör számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nem csupán az immunrendszert stimulálja, de nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása is van.
    Több mint TestŐr
    Több mint TestŐr előzetes.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A sör egészséges és természetes alapanyagokból készül: komlóból, élesztőből, vízből és malátából. Mindezek révén, persze csak mértékkel fogyasztva, hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Emellett a mértékkel fogyasztott sörnek számos jótékony hatása is van a szervezetre.
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    A társaságban, alkalmakkor fogyasztott alkohol – ahogy ezt mondani szokás – kiválóan emeli az est fényét, oldja a stresszt, megkönnyíti a beszélgetést.
    MTI
    A leggyakoribb szívritmuszavar, amelynek szövődményei súlyos, életveszélyes állapotot jelenthetnek, nem ritkán bőséges alkoholfogyasztás következtében kezdődik.
    MTI
    A világos sörök mérsékelt fogyasztása csökkentheti a cukorbetegség és a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, s emellett a fogyókúra során is segítséget nyújthat - állapították meg spanyol orvosok.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!