Sör téma

A sörfogyasztás hatásai - Mik a tudományos bizonyítékok?

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István

Az erjesztett italok mértékkel való fogyasztásának ősidők óta mindenféle egészségre előnyös hatásokat tulajdonítunk - többnyire minden tudományos megalapozottság nélkül. Arra van bőséges bizonyíték, hogy az iszákosság vagy nagy mennyiségű alkoholos ital elfogyasztása káros az egészségre és a munkára, azonban vannak olyan adatok is, amelyek szerint a kis mennyiségű ital - például vörösbor - rendszeres fogyasztásának vannak jótékony hatásai. Kevesebbet tudunk a sörről. Az alábbiakban ezt az italt nézzük meg közelebbről a tudományos vizsgálatok szemszögéből.

A sörfogyasztás egészségügyi kockázatai

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Általánosságban kijelenthetjük, hogy mértékkel a sörfogyasztás semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, amennyiben nincs olyan súlyos betegsége, mint például szív- és érrendszeri betegségek vagy diabétesz, és más hasonló betegségekben sem szenved.

Összecsendül két pohár – az ünnepi összejövetelek elé

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

A társaságban, alkalmakkor fogyasztott alkohol – ahogy ezt mondani szokás – kiválóan emeli az est fényét, oldja a stresszt, megkönnyíti a beszélgetést.

Szívritmuszavar alkoholfogyasztástól

MTI

A leggyakoribb szívritmuszavar, amelynek szövődményei súlyos, életveszélyes állapotot jelenthetnek, nem ritkán bőséges alkoholfogyasztás következtében kezdődik.

A sörfogyasztás hatása

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A sör egészséges és természetes alapanyagokból készül: komlóból, élesztőből, vízből és malátából. Mindezek révén, persze csak mértékkel fogyasztva, hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Emellett a mértékkel fogyasztott sörnek számos jótékony hatása is van a szervezetre.

A mérsékelt sörfogyasztás egészséges

MTI

A világos sörök mérsékelt fogyasztása csökkentheti a cukorbetegség és a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, s emellett a fogyókúra során is segítséget nyújthat - állapították meg spanyol orvosok.

Lime és sör - Bőrbetegséget okozhat?

Medipress

Újabban mexikói sör-dermatitisznek nevezik azt a bőrproblémát, amelyet a sörök mellé szolgált lime karikák okozhatnak.

Pikkelysömör - A sörivó nőknél gyakoribb

MTI

A rendszeresen sört fogyasztó nőknél nagyobb a pikkelysömör kialakulásának veszélye - derült ki a Harvard Egyetem kutatóinak köszönhetően, akik vizsgálataikról az Archives of Dermatology című szakfolyóiratban számoltak be.

Jól hidratál a sör a sportolás után

MTI

Hatékonyan pótolja a sportoláskor elveszített folyadékmennyiséget a testedzés után elfogyasztott sör, a benne található antioxidánsok csökkentik a testedzés következtében fellépő izomlázat és fáradtságot - állapította meg egy spanyol tanulmány, amelyet egy alicantei konferencián ismertettek.

Alkoholfogyasztási szokások Európában

Független Hírügynökség

Németországban továbbra is a sör a legkedveltebb szeszesital. Egy aktuális tanulmány szerint, míg az átlag európaiak egyharmada antialkoholista, addig Németországban a megkérdezetteknek csak 18 százaléka jelezte, hogy nem piál - jelentette szerdán a berlini rádió.