PET-CT téma

Diagnosztikai módszerek: PET

WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika, Dr. Reinhardt István

A PET a pozitronemissziós tomográfia rövidítése, ez az egyik legmodernebb vizsgálóeljárás. Lényege, hogy bizonyos anyagokat radioaktív izotóppal jelölnek meg, melyeket részecskegyorsítóban állítanak elő. Ezeket a betegbe juttatják, a létrejövő pozitronsugárzást PET-kamerával detektálják, majd számítógép segítségével történik a képek létrehozása.

Sugárkezelés, kemoterápia, PET-CT: szabad-e kisgyermekkel vagy várandósan látogatni a beteget?

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus

Egy családtagom rendszeresen jár vizsgálatokra, a közeljövőben sugárkezelést és kemoterápiát is kapni fog. A kérdésem: PET-CT után mennyi ideig nem javasolt terhesen, illetve kisbabával meglátogatni őt?

Csökkentett sugárterheléssel is szinte mindent látnak már a mai PET-CT-gépek!

Több mint TestŐr

12 éve már Magyarországon is elérhető az úgynevezett PET-CT-vizsgálat, amivel az orvosok nemcsak anatómiai képet, de a beteg sejtszintű funkcionális működéséről is információt kapnak.

Átadták Magyarország leggyorsabb PET-CT készülékét

Semmelweis Egyetem

Közép-magyarországi, társadalombiztosítás által finanszírozott PET-CT ellátó hely lett a Semmelweis Egyetem, egy új, világviszonylatban is kiemelkedően gyors képalkotású PET-CT beszerzésének és a kiemelt tb-támogatásnak köszönhetően.

Világszínvonalú PET-centrum épül a Kaposvári Egyetemen

MTI

Egy világszínvonalú PET-centrum létesítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a Kaposvári Egyetem - mondta Szávai Ferenc, az intézmény rektora a hárommilliárd forintos beruházás szerdai bokrétaünnepségén.

Új eljárás a rosszindulatú daganatok korai felismerésére

MTI

Miközben az Európai Unióban a tüdőrák okozta halálozás csökken, ez a hazai statisztikára nem mondható el, és ha valakinek a tüdejében daganat jelenik meg, nem könnyű megmondani, hogy az jóindulatú daganat, vagy tüdőrák, mely sürgős kezelést igényel.

Bélprobléma

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

A PET CT leletemen ez szerepel: A gastrointestinalis traktusban egyértelműen kórjelző dúsítás nem azonosítható. A terminalis iluemban intenzív, lineáris FDG-halmozás látható kóros morfológia nélkül. A terminalis ileum halmozása elsosorban variá

Műthető, mi várható?

Orvos valaszol - Dr. Baki Márta

Tisztelt Doktornő! Édesapám lelete felől érdeklődnék, hogy műthető -e, mennyire nagy a baj és milyen kezelés várható ez esetben? Mire lehet számítani? Esetleg szedhető - e valamilyen vitamin ilyen betegségre? Köszönöm szépen!

Melanoma Pet-CT értelmezése

Orvos valaszol - Dr. Baki Márta

Kedves Dr.Nő! Levetett anyajegy kórszövettani lelete megállapította a Melanomát SSM PT2a ClarkIII Breslow: 1,42 Nővekedési fázis: vertikális. exulceráció nem látható- Mytosis rátakevesebb 1mm/2 Érinvázió mikroszkoposan nem látható.Kimetszés szélese

pet ct elemzés

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Tisztelt Dr.úr! A csatolt képet szeretném ha leforditaná emberibb nyelven! Tavaly vastagbel-daganatot diagnosztizáltak! Nem vették ki, nem volt műtét csak egy sztóma kihelyezés történt! Felvettem 5kemoterápiát azután sorba jöttek a ct vizsgálatok