Párterápia téma

Újféle megközelítés a párterápiában - a séma-párterápia

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-10-12 13:03
A felnőttkori romantikus partnerválasztás alapvetően nem véletlen. Esetleg önben is felmerülhetett már az a gondolat, hogy aktuális partnere már megint ugyanolyan, mint az előzőek. Hogyhogy nem vesszük észre a jeleket? És miért futunk bele ugyanolyan kapcsolatokba? Lehet ezúttal más a forgatókönyv? A séma-párterápia eszköztárával és kellő motivációval még ez is elképzelhető.

A párterápia 11 jótékony hatása

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-10-03 12:03
A házaspárok közel fele már részt vett valamilyen tanácsadáson. Ha abban reménykedik, hogy javíthat kapcsolati elégedettségén, az első lépés lehet egy párterapeuta felkeresése. A párterápia a pszichoterápia, azon belül is a családterápia egy speciális típusa, amely hasznos lehet egy pár két tagja közötti konfliktus kiváltó okainak feltárásában és orvosolásában.

Mikor érdemes párterápiára menni?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-05-10 13:03
A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a párterápia fontos része lehet egy párkapcsolatnak. A legtöbb probléma ugyanis egy párkapcsolaton belül kicsiben kezdődik, és ha nem oldódnak meg, komoly konfliktusforrássá is válhatnak. Ilyenkor a párterápia azáltal segíthet, hogy eszközöket és technikákat ad a konfliktusok megoldásának javítására.

Mi a párterápia, és hogyan zajlik?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-03-28 13:03
A párterápia drámaian hangozhat, de a valóságban a párterápiára vagy pártanácsadásra járás valójában egy nagyon egészséges lépés lehet egy kapcsolatban. Általában annak a jele, hogy egy pár tagjai elkötelezettek egymás iránt, tudatosan és kölcsönösen szeretnének javítani a kapcsolatukon.

Endometriózis: egy rejtélyes betegség, amely a férfiakra is hatással van

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2021-09-01 05:03
Egy átlagos endometriózis betegség diagnosztizálása 8 évébe kerül a nőnek, ez idő alatt 6 különböző orvosnál jár. A 8-ból 1 év csak azzal telik el, hogy ráveszi magát a páciens, hogy elmenjen orvosához. Általában a termékeny korban levő nőket érinti a betegség, az első menstruáció megjelenésétől egészen a menopauza beálltáig okozhat tüneteket.
"A párommal csodálatos a kapcsolatom, azonban rettenetesen féltékeny. Sajnos a korábbi felesége megcsalta, majd öngyilkos lett, így érthető is volna a gond, de úgy érzem, lassan megfulladok!" - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Mi lehetne a megoldás!

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-09-23 13:52
Tisztelt doktor úr/nő! Egy olyan érdekes problémával fordulok önhöz, ami lényegében nem is az én problémám, csak szinte rajtam csapódik le mindig! A nejemmel lenne probléma, mégpedig az, hogy szinte állandóan levert, aggódó, és mindenbe bele köt!

Nem tudom, mit tegyek!

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-02-03 09:29
7 éve élünk együtt párommal, az elején minden csodálatos volt és stressz mentes 2008.ban összeházasodtunk az esküvő után külön mentünk egy időre neki is volt kapcsolata és nekem is de végül mindketten csak egymást szerettük és visszajött és ismét egg