Párkapcsolati problémák téma

ADHD: gyakoribbak a munkahelyi és párkapcsolati problémák

Semmelweis Egyetem

A kezeletlen gyermekkori figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) felnőttkorban is komoly problémákat okozhat, a későbbi karrierre és az érzelmi életre egyaránt kihatással van - figyelmeztetett Dr. Pulay Attila.

"Öngyilkossággal zsarol a párom!" - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter

"Élettársammal megromlott a kapcsolatunk. Ő még lát reményt az újrakezdésre, én már nem. Van egy gyerekünk is, azzal zsarol, hogy öngyilkos lesz, ha elhagyom. Korábban volt már öngyilkossági kísérlete." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Gyötrő féltékenység - Az egyik legelemibb érzés

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta

A legelemibb és legáltalánosabb emberi érzések egyike. Mindenki ismerheti saját tapasztalatból, felé irányuló érzésekből, környezetéből. Művészeti és irodalmi alkotások jól ismert témája.

Személyiségtípusok szerepe a párkapcsolatban, stresszkezelésben

WEBBeteg - Kazimír Ágnes, pszichológus

Vannak olyan pszichoszomatikus betegségek (lelki problémák által generált testi tüneteket kiváltó betegségcsoport), amelyekben jellemzően egy-egy személyiségtípushoz tartozóak betegednek meg.

A potenciazavar a kapcsolatokra is hatással van

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya

Hazánkban körülbelül félmillióra becsülik a potenciazavarral küzdők számát. Sajnos csak becslés, hiszen nagyon sok férfi nem fordul orvoshoz problémájával, annak ellenére, hogy ez az állapot nem csak őket, hanem a párjukat is érinti, és hosszú távon a párkapcsolatra is hatással lehet.

Egészségügyi vagy pszichés probléma a korai magömlés?

www.tiedakontroll.hu

Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus szerint a férfiakat leggyakrabban érintő szexuális működési zavar genetikai eredete esetén is olyan frusztrációt és szorongást okoz a férfiban, hogy pszichológussal együtt keresni a megoldást, mindenképpen ajánlott.

Elengedés a ragaszkodásban

Orvos valaszol - Dr. Szabó Zsuzsanna

Tisztelt Doktorno! Arrol szeretnem kerdezni, hogy normalis-e, ha 5 eve nincs parkapcsolatom egy 2 eves kapcsolat utan? Elso szerelem volt. Miutan szetmentunk -mivel volt szexualitas koztunk- az ismeroseim tobbek kozott rendre elmondtak a kovetkezot

Mit tehetnék?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt doktornö! Nemtudom mit tegyek! Már régòta érzem hogy nincs rendben velem valami.kiskoromtol kezdödöen mikor apu alkoholista volt, folyton vert engem es kiabáltak. Anyu mindig keson jott haza..otthon kiabalas..az iskolaban csufoltak banto

Mi történt a férjemmel?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

30 éve mintaházasságban élek a férjemmel. 2 egészséges, szép, okos felnőtt gyermekünk van. Anyagi helyzetünk kiegyensúlyozott. A házasságunk szerelmen alapuló, tartalmas, jó szexszel. (A férjem szerint is) Nem csak a szűk, de a tágabb családi kör i

Stockholm-szindróma?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Doktornő! Nem saját, hanem egy hozzátartozóm ügyében keresem fel! A nővérem (Diána, 39 éves) kilátástalan helyzetben van. Egészen 2012-ig, élettársi kapcsolatban élt (10 évig) . Az élettársa (6 évvel fiatalabb) hol dolgozott, hol