Orvosi vizsgálat téma

Szűrés vagy kivizsgálás? Nem mindegy!

WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró - 2019-09-19 09:36
Az egészségügy területén manapság valószínűleg a szűrés szó a legdivatosabb. De vajon tudjuk, mi a különbség vizsgálat és szűrés között? Vagy hogy mitől lesz szűrővizsgálat egy szűrővizsgálat és mennyire biztos az eredménye? Miért lehet szükség további vizsgálatokra egy pozitív szűrővizsgálati eredmény után?

Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2019-05-23 09:36
Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.
Egy új rendelettervezet értelmében a jövőben változhat a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat életkorra vonatkozó szabálya, kötelezővé tennék az újszülöttkori hallásvizsgálatot, valamint részletesen szabályok olvashatók a háziorvos-választással kapcsolatban, és változik a rendezvények egészségügyi biztosítása is.

Az asztma kivizsgálása

Budai Allergiaközpont - 2011-09-19 23:23
Az asztma jól kontrollálható krónikus betegség, ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő orvos-beteg kommunikáció. A következőkben ismertetjük a legfontosabb kérdéseket, melyeket lényeges a kezelőorvossal egyeztetnünk annak érdekében, hogy optimáliskezelésben részesüljünk.
A szakmai előmenetel káros lehet az egészségre, mert a munkahelyükön kiemelkedően jól teljesítőknek rendszerint nincsen idejük arra, hogy orvoshoz menjenek – állítják brit tudósok.

Üzemorvosi vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2014-01-17 21:13
Kedves Jogi szakértő! A mai napon üzemorvosi vizsgálaton vettem részt az új munkahelyemen és megdöbbentőnek érzem az ott tapasztaltakat. Az Önök véleményére lennék kíváncsi, hogy jogos volt-e ez a módszer. (Kereskedelmi asszisztensként, számítógé

Volt-e joga a házi orvosnak a gyermekemmel szembe?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-12-06 18:10
Tisztelt Doktor nő (Úr)! 2 gyermekemet 12 éve egyedül nevelem, mindig azon voltam, hogy a gyermekeim lelki világa ne sérüljön, de sajnos, sokszor nem sikerült megvédenem őket. A legkisebb fiam 15 éves lesz áprilisban, szakközépiskolás, 40 km utazik