Országos onkológiai intézet téma

Izgalmassá teszi a munkámat, hogy újabb és újabb molekuláris vizsgálatokat vezetnek be

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Patológia

A napokban részt vettem egy betegtalálkozón, ahol azt kérdeztük a résztvevőktől, mi jut eszükbe a patológusról, a patológiáról. Sajnálatos módon kevesen mondták azt, hogy a patológus munkája kapcsolatban van a szövettannal is - mondja Sánta Edit, aki 14. éve dolgozik szakasszisztensként az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti és Molekuláris Patológiai Osztályán.

Műtüdő alkalmazásával három világszínvonalú onkológiai műtét Budapesten

Országos Onkológiai Intézet

Az utóbbi hetekben három olyan műtétet hajtott végre az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti Osztálya, amelyek nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számítanak.

Interjú Prof. Dr. Kásler Miklóssal

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Országos onkológiai intézet

Az Országos Onkológiai Intézet hazánk onkológiai módszertani, szervezési, rákmegelőző, oktató, gyógyító, tudományos központja, amelynek immár 22 éve főigazgatója Prof. Dr. Kásler Miklós, aki Sárvárról származik.

Huszonöt kilogrammos daganatot távolítottak el egy nő testéből

MTI

Egy 25 kilogrammos petefészek-daganatot távolítottak el sikeresen egy nő testéből az Országos Onkológiai Intézetben.

Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az onkológiai intézetben

MTI

Egy új berendezésnek köszönhetően csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az Országos Onkológiai Intézetben (OOI).

Lézeres tüdőműtétet végeztek egy gyermeken az Országos Onkológiai Intézetben

MTI

Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Mellrák: egyre javuló halálozási adatok

Független Hírügynökség

Magyarországon az emlőrák a leggyakoribb női daganatos betegség, és Európában is az egyik legrosszabb statisztikával rendelkezik hazánk. Ugyanakkor a halálozási adatokat tekintve az elmúlt években jelentősen javult a helyzet.

Személycserék távozás előtt

FH

Menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter több állami kórház vezető posztjaira - írja a Magyar Nemzet.