• Országos Onkológiai Intézet téma

    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    Országos Onkológiai Intézet
    A napokban részt vettem egy betegtalálkozón, ahol azt kérdeztük a résztvevőktől, mi jut eszükbe a patológusról, a patológiáról. Sajnálatos módon kevesen mondták azt, hogy a patológus munkája kapcsolatban van a szövettannal is - mondja Sánta Edit, aki 14. éve dolgozik szakasszisztensként az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti és Molekuláris Patológiai Osztályán. Mivel foglalkozik? Mi a kihívás a munkájában? Erre kerestük a választ.
    Országos Onkológiai Intézet
    Az utóbbi hetekben három olyan műtétet hajtott végre az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti Osztálya, amelyek nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számítanak.
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    Országos Onkológiai Intézet
    Az Országos Onkológiai Intézet hazánk onkológiai módszertani, szervezési, rákmegelőző, oktató, gyógyító, tudományos központja, amelynek immár 22 éve főigazgatója Prof. Dr. Kásler Miklós, aki Sárvárról származik.
    MTI
    Egy 25 kilogrammos petefészek-daganatot távolítottak el sikeresen egy nő testéből az Országos Onkológiai Intézetben.
    MTI
    Egy új berendezésnek köszönhetően csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az Országos Onkológiai Intézetben (OOI).
    MTI
    Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
    MTI
    Egy világszínvonalú PET-centrum létesítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a Kaposvári Egyetem - mondta Szávai Ferenc, az intézmény rektora a hárommilliárd forintos beruházás szerdai bokrétaünnepségén.
    MTI
    Az Országos Onkológiai Intézetnek (OOI) nem kell minden magyarországi rákbeteget ellátnia - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtökön egy sajtótájékoztatón.
    Független Hírügynökség
    Magyarországon az emlőrák a leggyakoribb női daganatos betegség, és Európában is az egyik legrosszabb statisztikával rendelkezik hazánk. Ugyanakkor a halálozási adatokat tekintve az elmúlt években jelentősen javult a helyzet.
    FH
    Menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter több állami kórház vezető posztjaira - írja a Magyar Nemzet.