Orrsövényferdülés téma

Mitől lesz orrhangzós a beszéd?

Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter - 2022-10-09 11:42
A leggyakrabban persze náthától, de olykor olyan oka is lehet, aminek kezeléséhez műtétre is szükség lehet. Az egyéb kiváltó okokról dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert kérdeztük.

Orrsövényferdülés tünetei, kezelése

Dr. Pándi Ottó, fül-orr-gégész - 2022-04-04 05:21
Az orrsövény egy olyan fedett, az orrüreg középvonalában húzódó, porcból és csontból álló lemez, ami elválasztja a bal és jobb oldali orrüreget egymástól. Meglehetősen gyakori azonban, hogy az orr szilárd váza egyenetlenül fejlődik, az orrsövény növekedése pedig gyorsabb, mint az orr alapjáé és oldalsó részéé.

Orrsövényferdülés miatt is horkolhat

Fül-orr-gége Központ - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus - 2021-09-19 22:03
Visszatérő arcüreggyulladást, gyakori légúti fertőzéseket és horkolást is okozhat. Az orrsövényferdülésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.

Nehezen kapok levegőt! Orrsövényferdülésem lehet?

WEBBeteg - Dr. Nedró Zoltán - 2017-12-17 04:45
Gyermekkoromban kivették az orrmandulámat, mert nagyon szuszogtam. Akkor a probléma megoldódott, viszont serdülőkoromban ismét előjött a szuszogás. Nem vagyok se náthás, se allergiás. Lehet, hogy orrsövényferdülésem van? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Az öt éves lányom nyitott szájjal alszik, és napközben is sűrűn nyitva van a szája. Kisebb korában a rendelésen megállapították, hogy az orrmandulája nagyobb a kelleténél. Az édesapjának orrsövényferdülése van - ez a probléma örökölhető? Mit tegyünk? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Hajlamosak vagyunk a szaglást kevésbé fontos érzéknek tekinteni a hallásnál, az ízérzékelésnél vagy a tapintásnál, pedig az orrunk az egyik legsokoldalúbb testrészünk: a szaglás és a légzés szerveként védekező funkciót lát el, valamint a beszédképzésben is részt vesz.

Hogyan lettem orrcsepp függő?

ENT House - Dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész - 2013-12-19 23:23
Nem, ezt a kérdést nem én tettem fel most magamnak, hanem a betegek szokták kérdezni. Sajnos nincs univerzális válasz, elég sok oka lehet az orrdugulásnak. Viszont az egész kiderítése valójában semmi extra, egy sima orrdugulás kivizsgálás az egész, csak van egy nulladik lépcsője. Ráadásul ehhez a nulladik lépéshez még fül-orr-gégész sem kell.
Erős orrsövény-ferdülésem van, és meg szeretném műttetni. Aggaszt, hogy hasonló műtéten átesettek szerint, igen nagy a pörkösödés és egyéb szövődmények esélye. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Műteni kell a ferde orrsövényt?

ENT House - 2012-04-16 08:51
Az orrsövény elferdülése - a sokkal ritkább, balesetből kialakult ferdeséget leszámítva - egyfajta fejlődési rendellenesség.

Orrsövény ferdülés?

Orvos valaszol - Dr. Piros Zsuzsanna - 2009-03-06 20:15
Tisztelt Doktor Úr! Az én problémán egy évvel ezelőtt kezdődött. Akkor egy vírusos megfázáson estem keresztül, ami kb. 2 hónapig elhúzódott, és állandó jelleggel használtam orrcseppet. Azóta sajnos állandóan orrcseppeken élek, mert anélkül egyáltalá

Mandulaműtét és orrsövény műtét egyszerre?

Orvos valaszol - Dr. Piros Zsuzsanna - 2009-02-27 11:49
  Tisztelt Dr  Úr/Nő   31 éves férfi vagyok, és a panaszom az hogy  4-5 hónapja egy csúnya léguti megbetegedés után bedugult a jobb fülem, ami azóta nem dugult ki.Több orvosnál jártam de nem igazán foglalkoztak velem, orrsprayt felírtak é s kész.

Orrnyereg fájdalom

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-01-22 20:01
Kérdezni szeretném, hogy férjem orrnyergi duzzanatát illetve fájdalmát mivel enyhíthetnénk?! Szemei között az orrnyerge duzzadt, érintésre fájdalmat érez.Fül-orr-gégész szerint orrsövény ferdülése van, illetve plasztikai sebész által korrigálható v

Orrsövény

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-12-07 15:30
Nemrégiben cikket írtak az orrsövényferdülésről. 40 éves koromban ezt diadnosztizálták, de mivel semmi panaszom nem volt, a szakorvos a körzeti orvossal egyetértésben nem ajánlották a műtétet. Most 74 éves vagyok, és jelentősen romlott az állapotom.

Orrnyálkahártya

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-11-14 19:04
Jónapot! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Már több mint 5 éve képtelen vagyok orrcsepp nélkül aludni. Tudom hogy ez hosszú idő, de ha megpróbáltam elhagyni sokszor már párom keltett fel, mert nem vettem levegőt és megfulladnék álmomban. Ettő

Hogyan zajlik az orrsövény plasztika?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-10-02 22:29
Erős orrsövény-ferdülésem van, és meg szeretném műttetni. A problémám az, hogy nem tudok áttekinthető képet adni arról, hogy hol milyen módszerrel dolgoznak - hallani 2 hetestől (hazai intézet) , 3-4 napos gyógyulással (Ausztria) járó megoldásról.

Hogy lehetséges?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-09-19 14:31
Kedves Doktor Úr/Nő! Olyan panaszom lenne, hogy szinte állandó jelleggel orrváladékot kell lenyelnem, bár néha nem is sikerül csak több nyelés múlva, kifújni nem megy, mert azt meg egyáltalán nem engedi..., nem tudom mitől van ez, és már régóta ta

Orrsövényferdülés?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-02-14 23:27
Kedves doktornő! Még gyermekkoromban kivették az orrmandulámat, mert nagyon szuszogtam. Akkor a probléma megoldódott, viszont serdülőkoromban ismét előjött a szuszogás, nehezen kapok az orromon levegőt annak ellenére, hogy nem vagyok se náthás, se