Olaszország téma

Veronai baleset: az igazi lelki próbatétel a médiavisszhang csillapodása után következik

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter

Az egész országot megrendítő, tragikus hír érkezett múlt hétvégén, amikor egy budapesti iskolás csoport balesetet szenvedett egy sítáborból hazafelé menet Veronában. A szerencsétlenségben 16-an vesztették életüket és rengetegen megsérültek, két súlyos sérültet még most is Olaszországban ápolnak. A baleset pszichés következményeiről pszichiáter szakértőnk, Dr. Dinya Zoltán nyilatkozott.

Génterápiával gyógyítottak meg súlyos beteg gyermekeket Olaszországban

MTI

A DNS hibájának kijavításával gyógyítottak meg három gyermeket betegségükből, amely miatt se járni, se beszélni nem tudtak - adta hírül egy új tanulmány. A három gyermek jól van, óvodába járnak - idézte a BBC hírszolgálata a Science tudományos magazinban megjelent tanulmányt.

A szívbetegség megelőzésének városa - Hogy csinálják?

MTI

A szív- és érrendszeri betegségek egészséges életmóddal jórészt megelőzhetők, de nagy segítséget jelent, ha ezt egy egész város összefogásával igyekeznek megvalósítani. A rendkívüli kezdeményezésről az Európai Szívgyógyászok Társaságának lapja számolt be.

Új influenza - "családi fertőzés" Olaszországban

Független Hírügynökség/MTI

Az olasz egészségügyi hatóságok szombaton hivatalosan is megerősítették az első olyan esetet, amelyben olyan ember betegedett meg a H1N1-es vírustól, aki nem járt sem Mexikóban, sem az Egyesült Államokban.