• Nyíregyháza témájú cikkek

    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Egy nyíregyházi orvos nem fogadta el, hogy tehetetlen az orvostudomány, amikor a daganatos betegeknél áttétek jelennek meg a hashártyán, majd szétszóródnak a hasüregben. Dr. Tóth Lajos Barna, osztályvezető főorvos hazánkban elsőként, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban végezte el a speciális operációt hasüregi daganatos betegen.
    MTI
    A kormány által biztosított több mint 450 millió forint pluszforrással, 1,1 milliárd forintos beruházással új sürgősségi betegellátó centrumot alakítanak ki a nyíregyházi Jósa András Kórházban - jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerdán az intézmény sajtótájékoztatóján.
    MTI
    A vártnál hosszabbra nyúlik a parlagfű pollenszórásának tetőzése. Az ország keleti részén - ahol a múlt héten kevesebb csapadék hullott és melegebb volt az idő - jelentősen emelkedett a pollenkoncentráció, Nyíregyháza környékén extrém magas értéket mértek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.
    MTI
    Négy civil szervezet mintegy 1,2 millió forint értékű ételt oszt ki a rászorulóknak advent idején Nyíregyházán.
    MTI - Press
    Látleletet készített a nyíregyháziak egészségi állapotáról a város igazgató főorvosa, Együtt Mihály. A dokumentum megállapításai több mint figyelmeztetőek, hiszen a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen is a helytelen életmód a kiváltója a legtöbb betegségnek.
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
    Világszínvonalú képalkotó diagnosztikai központot adtak át november 18-án Nyíregyházán. A beruházással magasabb szintű megelőzéshez jutnak az ország egyik leghátrányosabb térségében élők, javulhat általános egészségi állapotuk színvonala, mondta Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.
    Független Hírügynökség
    Meggyógyult, és édesapja pénteken hazavihette a kórházból azt a H1N1 vírussal fertőzött csecsemőt, akinek 27 éves édesanyja januárban belehalt az újinfluenza szövődményeibe. A csecsemő jól van, a babát özvegyen maradt édesapja és nagymamája gondozza.
    MTI
    A működőképesség megőrzése érdekében csoportos létszámleépítést hajt végre a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat; a gyógyintézményből 140 dolgozót bocsátanak el október elsejével.
    Független Hírügynökség
    Csaknem fél éve már, hogy átadták a Nyíregyházi Jósa András kórház területén működő Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpontot, egyelőre azonban csak a járóbeteg szakellátás működik a földszinten.
    FH
    A vakok, gyengénlátók közlekedését és a környékbeliek nyugalmát segítő speciális jelzőlámpákat szeretnének Nyíregyházán a látássérültek. Olyan jelzőlámpákról van szó, amelyek csak akkor adnak hangjelzést, ha a látássérült ember jár a közelben.