• Neurológiai Probléma téma

    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    A szemhéj remegése kellemetlen tünet, mely mögött általában kimerültség, stressz vagy a szem megerőltetése áll. Előfordulhat azonban az is, hogy neurológiai betegség áll a hátterében.
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    Semmilyen neurológiai betegségben, beleértve a gerincbetegségek heveny fájdalommal járó szakaszát, nem tilos a gyógytorna, csak helyesen kell megválasztani a nehézségi fokot, időtartamot és a gyakorlatok mennyiségét (naponta többször rövid ideig).
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    A szemrángás, azaz tic, viszonylag gyakori tünet, főleg gyerekkorban. A tic alatt szemhunyorítást, arcrángást, szemöldökemelést értünk.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A remegés oka ártalmatlan is lehet, de a legkülönbözőbb betegségek kísérő tüneteként is felléphet.
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    A testünk különböző pontjain visszatérő jelleggel, naponta többször jelentkező, néhány másodpercig-percig fennálló, kínzó, késszúrásszerű, nyilalló fájdalom megkeserítheti mindennapjainkat. A neuralgiás fájdalmakról és arcidegzsábáról bővebben.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    Szinte mindenki tapasztalta már legalább egyszer az orvosok által pruritus néven emlegetett idegesítő, elhúzódó viszketést. Noha legtöbbször ártalmatlan és viszonylag rövid időn belül magától elmúlik (pl. szúnyogcsípés), akár egy háttérben meghúzódó, súlyos betegség jele is lehet. Nem mindig bőrbetegség áll a viszketés hátterében! Cikkünkből megtudhatja, milyen más betegségekre utalhat még a viszketés.
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    Az agyi eredetű bénulások különféle kórokok következtében alakulnak ki, jellemzően az alsó, a felső, esetleg az összes végtag működéskiesésével járnak. Hátterükben leggyakrabban agyvérzés, agyi keringészavar, idegrendszeri gyulladások, az agy vírusfertőzései, rosszindulatú folyamatok vagy az agyat ért különféle traumák állnak.
    Pap Andrea, gyógytornász
    A gyógytorna speciálisan kezeli a különböző idegi érintettségeket, rendkívül fontos azonban az alapos állapotfelmérés és a személyre szabott terápia kidolgozása.
    Mediator Group - Támogatott tartalom
    Ki ne szenvedett volna életében legalább egyszer fejfájástól? Manapság sajnos a felnőtt lakosság mintegy 90%-a küzd rendszeresen fejfájással, illetve a fájdalmat kísérő tünetektől.(x)
    Mediator Group - Támogatott tartalom
    A fejfájás az egyik leggyakoribb fájdalomtípus. Ahhoz azonban, hogy hatékonyan lehessen csillapítani, meg kell határozni a fejfájás típusát.(x)
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!