NEAK téma

Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

WEBBeteg - Laczikó Dorottya, klinikai kutató - 2019-06-12 16:09
A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

Szürkehályog-műtétre 12 ezren várnak

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018-03-01 11:25
Mintegy 30 ezer beteg van betervezve valamilyen műtétre az elkövetkező hónapokra. A NEAK adatai szerint országosan 339 nap az átlagos várakozási idő. Megnéztük, hogy hol és mennyit kell várakozniuk a betegeknek.

TAJ-kártya - Érdemes ezekkel tisztában lenni

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2017-03-31 16:04
Szeretné tudni, milyen procedúra előzi meg a TAJ-kártya kiváltását? Mi történik, ha elveszíti vagy ellopják? Mikor kell fizetni érte? Most minden kérdésére választ adunk.

Az anyatejhez és a tápszerhez is kapható tb-támogatás

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2017-03-09 11:25
Fontos, hogy minden csecsemő hozzájuthasson a számára leginkább megfelelő természetes táplálékhoz, az anyatejhez, amely az egészségbiztosítás természetbeni ellátásaként kapható. Hazánkban ma még csak minden második gyermeknek adódik lehetősége arra, hogy féléves koráig anyatejjel táplálják.