Népegészségügy téma

Októberben kezdi meg munkáját a Nemzeti Népegészségügyi Központ

MTI
2018-10-01 09:32

Az NNK az Országos Közegészségügyi Intézet bázisán, bővült hatáskörrel, jelentős részben az intézetnek, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárának korábbi feladatait veszi át.

Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

MTI
2018-09-11 10:15

A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

Javulnak a magyar népegészségügyi mutatók

MTI
2017-12-08 16:58

Öt év alá csökkent az Európai Unió és Magyarország lakosainak várható élettartama közötti különbség, de más pozitív mutatók és kedvező trendek is láthatók - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten.

220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban

MTI
2017-06-21 16:58

Jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott 2018-as költségvetésről szóló törvénnyel kapcsolatban.

Kihívások előtt a népegészségügy

Debreceni Egyetem
2016-09-01 15:18

Új magyar népegészségügyi program készül - jelentette be a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán az országos tisztifőorvos. A Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületét bízta meg Szentes Tamás országos tisztifőorvos az új magyar népegészségügyi program elkészítésével az egyesület Debrecenben rendezett konferenciáján.

MOTESZ állásfoglalás az elektronikus cigarettáról

Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége
2015-12-15 10:58

A MOTESZ Szövetségi Tanácsa 2015. december 14-i ülésén napirendjére tűzte az elektronikus cigarettával kapcsolatos kérdések megtárgyalását és a következő állásfoglalást hozta:

Pozitiv visszajelzések a magyar egészségügyi reformokról

MTI
2011-09-20 14:13

A világtrendbe illeszkedik a magyar chips- és üdítőital-adó, amelynek - mint az az ENSZ-közgyűlésnek a nem fertőző betegségekkel kapcsolatos tanácskozásán is kiderült - követői vannak a világban – jelentette ki az MTI-nek New Yorkban helyi idő szerint hétfő este Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Jakupcsek Gabriella: Nem csodákban kell hinni...

Diagnoscan Magyarország
2011-09-14 09:17

Jakupcsek Gabriella életében már többször letette a cigarettát. Ma már határozottan állítja, pár év óta nem tart a visszaszokástól, hiszen életmódváltással és nagyobb odafigyeléssel, egészségtudatosan él. Ezért is vállalta a Diagnoscan Magyarország egészségügyi kampánynagyköveti címét és feladatát. (x)

Népegészségügyi csoda - Lehetne tanulni belőle!

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2010-07-22 21:41

A munkaképes korú férfiak tragikus egészségi mutatói az 1970-es években, már-már Finnország gazdasági fejlődését is hátráltatták. A riasztó jelenség nyomán meginduló megelőzési kampány - az intézményesen, és civil összefogással megszervezett tudatos prevenció -, az egész lakosságra kiterjesztett nagyszabású népegészségügyi programok azonban egy idő után javulást, majd egyre látványosabb sikert hoztak.