Németország téma

A német kórházak háromnegyedében nincs elég orvos és ápoló

MTI

Egyre nagyobb a munkaerőhiány a német egészségügyi rendszerben, pénteken megjelent adatok szerint a kórházak túlnyomó többségénél orvosokon kívül ápolókból sincs elég.

Németországban is terjed a kanyaró

MTI

Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.

Drasztikusan nő az internetfüggők száma

MTI

Az internetfüggők száma Németországban - egy aktuális kutatás szerint – mára meghaladja a félmilliót, a veszélyeztetettek tábora pedig 2 és fél millióra rúg. A leginkább veszélyeztetettnek a tizennégy és tizenhat év közöttiek számítanak.

Hivatalosan is véget ért az EHEC-járvány Németországban

MTI

A Robert Koch országos járványügyi intézet pénteken közzétett jelentése szerint, új megbetegedések már nincsenek, a különleges kóli bélbaktérium okozta, véres hasmenéssel járó kór immár a múlté.

Szökevény baktérium okozza a hasmenésjárványt?

MTI

Elképzelhetetlen, hogy természetes úton fejlődött volna ki az a kórokozó, amely a Németország mellett más országokban is jelentkező hasmenésjárványt okozza - állítja Alekszandr Baranov, az orosz Tudományos Akadémia Biológiai Fejlődés Intézetének genetikusa.

Hasmenésjárvány Németországban

MTI

Az ellenzéki szociáldemokraták és a Zöldek, kedden tehetetlenséggel és késlekedéssel vádolták a kormányt, mindenekelőtt a mezőgazdasági és az egészségügyi minisztert.

EHEC fertőzés: Nem a spanyol uborka okozza

WEBBeteg/MTI

Mégsem a spanyol uborka a vétkes a Németországban terjedő, és immár 15 halálos áldozatot követelő hasmenésjárványért - közölték kedden a hamburgi egészségügyi hatóságok.

Nincs spanyol kígyóuborka a magyar piacokon

MTI

Magyarországon gyakorlatilag csak magyar termesztésű kígyóuborka kapható a piacokon - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke az MTI-nek pénteken Budapesten.

H1N1 - Stratégiaváltás

MTI

Egyfajta stratégiaváltás következett be Németországban az új influenza elleni harcban. Szakértők így értékelik a járványos megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet legutóbbi felhívását arra, hogy lehetőség szerint mindenkit be kell oltani a H1N1-vírus ellen.

H1N1 - Rohamosan terjed a fertőzés Németországban

MTI

Vasárnapi értesülések szerint a fertőzés egyre gyorsabb ütemben terjed az országban, különösen a déli tartományokban, elsősorban Bajorországban.