Németország téma

A német kórházak háromnegyedében nincs elég orvos és ápoló

MTI

Egyre nagyobb a munkaerőhiány a német egészségügyi rendszerben, pénteken megjelent adatok szerint a kórházak túlnyomó többségénél orvosokon kívül ápolókból sincs elég.

Németországban is terjed a kanyaró

MTI

Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.

Drasztikusan nő az internetfüggők száma

MTI

Az internetfüggők száma Németországban - egy aktuális kutatás szerint – mára meghaladja a félmilliót, a veszélyeztetettek tábora pedig 2 és fél millióra rúg. A leginkább veszélyeztetettnek a tizennégy és tizenhat év közöttiek számítanak.

Hivatalosan is véget ért az EHEC-járvány Németországban

MTI

A Robert Koch országos járványügyi intézet pénteken közzétett jelentése szerint, új megbetegedések már nincsenek, a különleges kóli bélbaktérium okozta, véres hasmenéssel járó kór immár a múlté.

Szökevény baktérium okozza a hasmenésjárványt?

MTI

Elképzelhetetlen, hogy természetes úton fejlődött volna ki az a kórokozó, amely a Németország mellett más országokban is jelentkező hasmenésjárványt okozza - állítja Alekszandr Baranov, az orosz Tudományos Akadémia Biológiai Fejlődés Intézetének genetikusa.

Megfejtették a genomot: nem EHEC, hanem EAHEC okozta a járványt

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A Göttingeni Egyetem tudósai, megfejtették a veszélyes EHEC-fertőzést okozó Escherichia coli (E. coli O104:H4) baktérium genomját. A vizsgálatnak alávetett baktériumok két hamburgi pácienstől származtak.

Hasmenésjárvány Németországban

MTI

Az ellenzéki szociáldemokraták és a Zöldek, kedden tehetetlenséggel és késlekedéssel vádolták a kormányt, mindenekelőtt a mezőgazdasági és az egészségügyi minisztert.

EHEC: Csírák okozzák a hamenésjárványt vagy biogáz üzemek a felelősök?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Növényi csírafajták terjeszthetik a németországi hasmenésjárványt, egy vasárnap esti bejelentés szerint.

EHEC fertőzés: Nem a spanyol uborka okozza

WEBBeteg/MTI

Mégsem a spanyol uborka a vétkes a Németországban terjedő, és immár 15 halálos áldozatot követelő hasmenésjárványért - közölték kedden a hamburgi egészségügyi hatóságok.

EHEC: Lefoglalják Ausztriában a spanyol zöldségeket

MTI

Harminchárom osztrák bioélelmiszer-üzletből vonnak vissza spanyol zöldségeket azzal a gyanúval, hogy a Németországban hasmenéses járványt okozó EHEC baktériummal fertőzött áruból valók - jelentették be Ausztriában.