Németország téma

Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.
Az internetfüggők száma Németországban - egy aktuális kutatás szerint – mára meghaladja a félmilliót, a veszélyeztetettek tábora pedig 2 és fél millióra rúg. A leginkább veszélyeztetettnek a tizennégy és tizenhat év közöttiek számítanak.
Elképzelhetetlen, hogy természetes úton fejlődött volna ki az a kórokozó, amely a Németország mellett más országokban is jelentkező hasmenésjárványt okozza - állítja Alekszandr Baranov, az orosz Tudományos Akadémia Biológiai Fejlődés Intézetének genetikusa.

EHEC fertőzés: Nem a spanyol uborka okozza

WEBBeteg összeállítás - 2011-05-31 17:12
Mégsem a spanyol uborka a vétkes a Németországban terjedő, és immár 15 halálos áldozatot követelő hasmenésjárványért - közölték kedden a hamburgi egészségügyi hatóságok.

Rejtélyesen gyakori leukémia egy falusi körzetben

Független Hírügynökség - 2009-07-08 20:05
Az észak-németországi Hamburg közelében olyan gyakori a gyerekkori leukémia, mint sehol másutt a világon. Az elmúlt 20 évben a 15 éven aluli gyerekeknél felfedezett esetek száma három-négyszer magasabb a szokásosnál.

Egypetéjű hármas ikrek születtek - Fotóval

Független Hírügynökség - 2009-07-07 18:10
Egypetéjű hármas ikrek születtek Németországban - jelentették be kedden Bonnban. Az ilyen ikerszülés esélye kisebb, mint egy a millióhoz.