Mozgássérült téma

Séta rolátorral

Mozgásszervi betegségek,Házi betegápolás,Mozgássérült

A guruló rolátor egy járást segítő gyógyászati segédeszköz, a járókeret egyik fajtája, amit nem kell felemelni, folyamatos járást biztosít. Videónkon azt tekintheti meg, hogyan kell alkalmazni ezt a segédeszközt.

Ágyban felhúzás egyedül

Fekvő beteg,Házi betegápolás,Mozgássérült

Videónkkal a beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk segítséget nyújtani, kisfilmünket nekik ajánljuk.

Kiültetés székbe

Mozgássérült,Bénulás,Beteggondozás

Fekvőbetegek gondozása során szükség lehet a beteg felültetésére, például etetéshez mindig fel kell ültetni a beteget, nehogy félrenyeljen. A beteget kiültethetjük az ágy szélére, vagy szükség esetén székbe.

A videón a beteg székbe történő kiültetésének módja tekinthető meg. Ha nagyobb súlyú betegről van szó, két családtag együttes közreműködésével könnyebben felültethető.

Kerekesszékesek a megelőzésért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) trénerei bemutatkozó és megelőzésre felkészítő érzékenyítő show-val vezették be a kerekesszékesek Csak a tánc című előadását a hétvégén a CEU auditóriumában.

Regionális központot nyit Pécsen a Pető Intézet

MTI

Regionális központot nyit Pécsen a Pető András Főiskola - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Adókedvezmény súlyosan fogyatékosoknak: fontos információk!

WEBBeteg - T.A., újságíró

A személyi jövedelemadóról, illetve a személyi kedvezményekről rendelkező törvény szerint az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg illeti meg a súlyosan fogyatékos magánszemélyeket, a cukorbetegek is ebbe a kategóriába tartoznak.

Dani Gyöngyi: az én doppingom a hit

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Paralimpia

Szeptember elseje nem az iskolakezdés miatt fontos dátum Dani Gyöngyi kerekes székes vívónak. Szombaton utazott Londonba, a 14. Paralimpiai Játékokra, ahol először szeptember 4-én küzd meg ellenfelével.

A paralimpia beolvadhat az olimpiába?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Augusztus 29-én kezdődnek a paralimpaiai játékok, több mint két héttel az olimpia után. A művégtagokkal futó Oscar Pistorius részvétele az olimpián nagy port kavart. De vajon ő marad az egyetlen az olimpiák történetében, aki mozgássérültként részt vehetett a sporteseményen?

Indul az olimpián a leggyorsabb láb nélküli ember

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Oscar Pistorius az első ember, aki mindkét lábának amputációját követően rajthoz állhatott atlétikai világbajnokságon is. Az olimpiára készülő sportoló elképesztő akaraterejével és kitartásával vívta ki az egész világ elismerését.

Sikeres a Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztikai Módszer (DSGM)

MTI

A kezelt gyerekek 80 százalékánál teljes gyógyulást, 15 százalékánál javulást értek el a Dévény Anna Alapítvány szakemberei egy speciális gimnasztikai módszerrel.