Mozgássérült téma

Törzsizmokat erősítő gyakorlatok, amiket a kerekesszékben végezhetünk

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2022-07-18 11:33
Ha valaki az ideje legnagyobb részét vagy akár minden idejét kerekesszékben tölti, a törzs izmai idővel veszíthetnek erejükből. Nem úgy használjuk a törzsünket, mint amikor állunk vagy nyújtózkodunk, ez a közérzetünkre, egészségünkre, légzésünkre is kihatással van.

Kiültetés székbe

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2018-08-28 18:16

Fekvőbetegek gondozása során szükség lehet a beteg felültetésére, például etetéshez mindig fel kell ültetni a beteget, nehogy félrenyeljen. A beteget kiültethetjük az ágy szélére, vagy szükség esetén székbe.

A videón a beteg székbe történő kiültetésének módja tekinthető meg. Ha nagyobb súlyú betegről van szó, két családtag együttes közreműködésével könnyebben felültethető.

Kerekesszékesek a megelőzésért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2018-05-04 21:41
A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) trénerei bemutatkozó és megelőzésre felkészítő érzékenyítő show-val vezették be a kerekesszékesek Csak a tánc című előadását a hétvégén a CEU auditóriumában.

Adókedvezmény súlyosan fogyatékosoknak: fontos információk!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-12-22 13:11
A személyi jövedelemadóról, illetve a személyi kedvezményekről rendelkező törvény szerint az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg illeti meg a súlyosan fogyatékos magánszemélyeket, a cukorbetegek is ebbe a kategóriába tartoznak.

Dani Gyöngyi: az én doppingom a hit

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-09-03 13:11
Szeptember elseje nem az iskolakezdés miatt fontos dátum Dani Gyöngyi kerekes székes vívónak. Szombaton utazott Londonba, a 14. Paralimpiai Játékokra, ahol először szeptember 4-én küzd meg ellenfelével.

A paralimpia beolvadhat az olimpiába?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2012-08-29 13:11
Augusztus 29-én kezdődnek a paralimpaiai játékok, több mint két héttel az olimpia után. A művégtagokkal futó Oscar Pistorius részvétele az olimpián nagy port kavart. De vajon ő marad az egyetlen az olimpiák történetében, aki mozgássérültként részt vehetett a sporteseményen?

Indul az olimpián a leggyorsabb láb nélküli ember

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2012-07-30 18:37
Oscar Pistorius az első ember, aki mindkét lábának amputációját követően rajthoz állhatott atlétikai világbajnokságon is. Az olimpiára készülő sportoló elképesztő akaraterejével és kitartásával vívta ki az egész világ elismerését.