Mellkasi fájdalom téma

11 jel, hogy gyomorégés elleni gyógyszerre van szüksége

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra

A gyomorégés olyan gyakori probléma, hogy sokan úgy vélik, egyszerű felismerni és kezelni. Néha azonban a savas reflux olyan tünetekkel jelentkezik, melyeket könnyű valami mással összetéveszteni.

Mellkasi fájdalom? Ezek a szükséges vizsgálatok!

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus

Szorító, szúró vagy bizonytalan fájdalom a mellkasban? Számos betegségre utalhat az ilyen jellegű tünet, amelynek kivizsgálási lehetőségeiről Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa beszélt.

A mellkasi fájdalom kivizsgálása

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A mellkasi fájdalom alapos kivizsgálás nélkül nehezen értelmezhető fájdalom, hiszen hátterében számos ok állhat. Néhány óra eltöltése egy kórházban megnyugtathatja Önt vagy akár megmentheti az életét!

A magas pulzus és a szorongás is okozhat mellkasi fájdalmat

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus

A mellkasi fájdalom ijesztő tünet, aminek számos forrása lehet, és amelynek mindenképpen utána kell járni. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a lehetséges okokra hívta fel a figyelmet.

Mellkasi fájdalom - Nem csak infarktus okozhatja

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A mellkasi fájdalom az egyik leggyakoribb oka a mentők riasztásának. Minden évben több százezer embert vizsgálnak meg emiatt Magyarországon. Szerencsére a panasz nem mindig a szívinfarktus jele.

Szorító mellkasi fájdalom - Mikor forduljon orvoshoz?

Springmed - Dr. Kullmann Tamás

Angina

A mellkas közepén érzett szorító jellegű, esetleg a bal vállba és állkapcsokba sugárzó fájdalom szívkoszorúér betegség jele.

A szívinfarktus megelőző jelei

Medipress

Német kutatók megállapították, hogy a hirtelen bekövetkező szívinfarktus miatt bekövetkező halálnak vannak felismerhető előjelei.

Növeli a szív- és érrendszeri kockázatot az óraátállítás

MTI

Svédországban és Amerikában is kimutatták, hogy az óraátállítás utáni hétfőn és kedden, az első munkanapokon körülbelül tíz százalékkal emelkedik a szívrohamok száma - mondta Kiss Róbert a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorfolyamában.

Női szívinfarktus: mások is lehetnek a tünetek

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A szívinfarktus jelentkezhet nők esetében is mellkasi szorító fájdalommal, de a női szívinfarktus tünetei mások is lehetnek, mint a férfiaknál tapasztalt, tipikus mellkasi fájdalommal járó szívrohamoké. Ez a magyarázata annak, hogy a nők esetében gyakran nem ismerik fel, illetve - tévesen - gyomorbetegségnek vagy bélrendszeri betegségnek diagnosztizálják azt.

Szívünk napja - Naponta hetvenen halnak meg hirtelen szívhalálban Magyarországon

MTI

Magyarországon naponta hetvenen halnak meg hirtelen szívhalálban, holott ha a szívinfarktus jeleit észlelve azonnal mentőt hívnának, akkor jelentősen javítani lehetne a túlélési statisztikákat és az infarktus utáni életminőséget - mondta Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának (MKT) elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.