Mefedron téma

A mefedron

WEBBeteg - N. A., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos

A mefedron (mefedrone, 4-metilmetkatinon, 4-MMC) egy szintetikus serkentőanyag. A serkentőszerek ideiglenesen segítik a mentális és a fizikai teljesítőképességet.

Tiltólistán a mefedron

Medipress

Az Európai Unió pénteken betiltotta a potenciálisan halálos mefedron kábítószert. A miau-miau néven is ismert drogot 12 EU-tagállamban az interneten árulják. A 15 EU-tagországban már illegálisnak minősített mefedron csak Nagy-Britanniában és Írországban 37 halálesettel hozható összefüggésbe, két halálesetet pedig egyértelmuen a szer okozott az EU-ban.

A mefedron veszélyei

MTI

A mefedron stimuláns kábítószer, amelynek a hatásai az Ecstasy, illetve a kokain hatásaihoz hasonlíthatók. Leggyakrabban porként, de kapszula vagy tabletta formájában is árulják.

Új jelenség a drogok világában?

MTI

Demetrovics Zsolt, az ELTE Pszichológia Intézetének oktatója az úgynevezett randi-erőszak drogokról szólva elmondta, újabban a Gina néven ismert szer került szoros összefüggésbe a szexuális erőszakkal kapcsolatos bűncselekményekkel.

Új drog - Öngyilkosság, agresszió, beszédkényszer

MTI

A mefedron igazi veszélye az, hogy hatásával vagy mellékhatásaival kapcsolatban sem részletes állatkísérletek, sem gondos emberi vizsgálatok nem történtek még.

Mefedrone - Újabb életveszélyes drog a piacon

Független Hírügynökség

Az ÁNTSZ szerint a mefedrone Amerikában már több halálos áldozatot is követelt, és több uniós tagállamban is tiltólistán szerepel.