Magzatvíz téma

A magzatvízről: ha túl sok vagy túl kevés

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos

A magzatvíz nagyon sok funkciót tölt be a gyermek életében a terhesség ideje alatt. Oltalmat, védelmet és a fejlődéshez elengedhetetlen világot biztosít. Azonban ha a magzatvíz mennyisége nem megfelelő - túl sok vagy éppen túl kevés -, az számos probléma forrása lehet.

Tudnivalók az idő előtti burokrepedésről

WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász

Az embriót a terhesség kezdetétől egy folyadékkal telt üreg (az amnionüreg) veszi körül, mely a magzattal fejlődve vékony burokká, a magzatburokká alakul. Milyen esetekben alakulhat ki korai burokrepedés?

A terhesség 38. hete

WEBBeteg

A baba már szinte teljesen érett a 38. hétre, s a tény, hogy lejjebb szállt, megkönnyíti a légzést számodra. Ez azért is jó hír, mert lassan egy pohár vízért felállni is nehézséget jelenthet.

A terhesség 31. hete

WEBBeteg

A tested és a lelked is készül a baba érkezésére. Ha a 31. hét előtt még nem tapasztaltad, a BraxtonHicks összehúzódások ezen a héten biztosan jelentkeznek.

Mit kell tudni a csípőficamról a kismamáknak?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos

A csípőízület rendellenes fejlődése, fejlődésbeli visszamaradása már az anyaméhben kialakul. Maga a ficam azonban általában a születés során vagy utána következik be, azaz ekkor távolodik el a csípőízület és a normálisan benne rögzülő combcsont feje egymástól.

Idő előtti burokrepedés a terhesség alatt – Önt is érintheti?

Richter Gedeon Nyrt.

A kisbaba a magzatvízzel teli burokban fejlődik 9 hónapig biztonsággal. A várandósság során előfordulhat, hogy idő előtt megreped a magzatburok, és ha a repedés a méh felső részén következik be, akkor észrevétlen is maradhat, hiszen csupán szivárog a magzatnak védelmet nyújtó magzatvíz.(x)

Vérteszt segítségével megállapítható a magzat neme

MTI

Már az első trimeszterben pontosan megállapítható a magzat neme egy új anyai vérteszt segítségével, amelyet dél-koreai kutatók fejlesztettek ki - számolt be róla a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

Ízvilágunk fejlődése az anyaméhben kezdődik

MTI

Ízlésünk kifejlődése már az anyaméhben kezdődik, amikor ízlelőbimbóink a nyolcadik héten megjelennek, és aztán születésünk után folyamatosan megtanuljuk, hogy milyen ízeket szeretünk a legjobban.

Magzatvíz szivárgás

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Tisztelt Szakértő! Terhességem 3. trimeszterében járok. Holnap töltöm be a 30. hetet. Kb. 3 hete vízszerű folyást tapasztaltam (megszáradva enyhén sárga volt) . 1 hete elmentem a nőgyógyászhoz, aki ultrahang nélkül, csupán kézi vizsgálattal megál

Átlagosnál kevesebb magzatvíz

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Tisztelt Szakértő! Nem rég voltunk 20.heti ultrahangon, ahol azt a megállapítást kaptuk, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. A baba teljesen összegömbölyödve helyezkedett el most is, illetve már a 18.heti vizsgálaton is. Amikor a 18.héten vol