• Több magzatvíz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! 38.-ik terhességi hetemben járok. Eddig minden leletem rendben volt, azon kívűl hogy az orvosom egy Symonart-szalagot vélt felfedezni az uh-n, tegnap pedig az átlagosnál több magzatvízet (de ezt csak miután én közöltem vele, hogy az NST-vizsgálati papíron azért van 1-2 kihagyás, mert azt mondták még sok a magzavíz és a baba ide-oda uszkál). Tehát, amit a megnyugtatásomra mondtak, az lett utána az idegeskedésem forrása, mert az orvos most azt javasolta, mennjek el egy géndiagnosztikai központba -ugyan ő mindent rendben talált továbbra is - 4D-s uh-n, de "több szem többet lát"...Na most, miután bármelyik pillanatban megindulhat a szülés és nem hiszem hogy most már bármit is lehet tenni, ha van is valamilyen rendellenesség, az a kérdésem, hogy Ön indokoltnak tartja-e egy ilyen központ meglátogatását?

        Dr. Deli Tamás válasza a magzatvíz témában

        Kedves Kérdező! Teljesen jól látja a dolgot: a terhesség jelen állásánál nincs semmi konzekvenciája egy 4D UH vizsgálatnak, felesleges. Valószínűleg orvosa csak bizonytalanság miatt, önvédelmi okokból szeretné továbbküldeni. Leírása alapján egyébként nem is jelentősen több a magzatvíz. Mindenesetre megszületés után érdemes a gyerekorvossal alaposan megvizsgáltatni a babát, de feltehetően semmi rosszat nem fog találni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 13., 18:21; Megválaszolva: 2010. október 14., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés