Magyar Kórházszövetség téma

Kórházszövetség: az egészségügyi dolgozók elvándorlása veszélyeztetheti az ellátást

MTI

Ha az uniós tendenciákhoz hasonlóan a magyar egészségügyi dolgozók elvándorlása folytatódik, akkor 2020-ra Magyarországon is száz ágyból csak 80-90-re juthat egészségügyi dolgozó - hangzott el a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kongresszusának szakmai napján csütörtökön.

Összefoglaló a Magyar Kórházszövetség Kongresszusának szakmai napjáról

Capitol Consulting Group

2020-ra egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik majd az uniós egészségügyi rendszerekből. Az elvándorlás nálunk is az uniós tendenciához lesz hasonló, azaz 6 éven belül az ellátás mintegy 12%-át veszélyeztetheti – hangzott el a MKSZ Kongresszusának szakmai napján. 2020-ra Magyarországon is 100 ágyból csak 80-90-re juthat egészségügyi dogozó, és az ápolók hiánya máris égető.

A Magyar Kórházszövetség üzenetei

Magyar Kórházszövetség

A magyar társadalom stabilizálódása és a gazdaság fellendülése elképzelhetetlen biztos alapokon álló egészségügy és a jelenleginél egészségesebb lakosság nélkül – e célok eléréséhez ajánl együttműködést a Magyar Kórházszövetség, amely a következő 10 üzenetet küldi a magyar társadalom, a tagkórházak, az egészségügyben dolgozó munkatársak és a döntéshozó testületek tagjai felé.

Csődközeli helyzetet okozhatnak a műhibaperek?

MTI

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint továbbra is az egészségügyi ellátórendszer egyik forró pontja a kórházak ellen indított kártérítési perek problémája - írta a Népszabadság hétfői számában.

Nem tudják kifizetni a kártérítési összegeket

Független Hírügynökség

Műhibaperekben akár rekord kártérítési összegeket, 80-100 millió forintot is követelnek a betegek, a kórházak viszont nem tudják ezt kifizetni. Az intézmények többségének nincs ezekre az esetekre felelősségbiztosítása, holott enélkül működési engedélyt sem kaphatnának.