Magyar Kórházszövetség téma

2020-ra egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik majd az uniós egészségügyi rendszerekből. Az elvándorlás nálunk is az uniós tendenciához lesz hasonló, azaz 6 éven belül az ellátás mintegy 12%-át veszélyeztetheti – hangzott el a MKSZ Kongresszusának szakmai napján. 2020-ra Magyarországon is 100 ágyból csak 80-90-re juthat egészségügyi dogozó, és az ápolók hiánya máris égető.

A Magyar Kórházszövetség üzenetei

Magyar Kórházszövetség - 2014-04-02 16:51
A magyar társadalom stabilizálódása és a gazdaság fellendülése elképzelhetetlen biztos alapokon álló egészségügy és a jelenleginél egészségesebb lakosság nélkül – e célok eléréséhez ajánl együttműködést a Magyar Kórházszövetség, amely a következő 10 üzenetet küldi a magyar társadalom, a tagkórházak, az egészségügyben dolgozó munkatársak és a döntéshozó testületek tagjai felé.
A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint továbbra is az egészségügyi ellátórendszer egyik forró pontja a kórházak ellen indított kártérítési perek problémája - írta a Népszabadság hétfői számában.

Nem tudják kifizetni a kártérítési összegeket

Független Hírügynökség - 2008-07-15 08:26
Műhibaperekben akár rekord kártérítési összegeket, 80-100 millió forintot is követelnek a betegek, a kórházak viszont nem tudják ezt kifizetni. Az intézmények többségének nincs ezekre az esetekre felelősségbiztosítása, holott enélkül működési engedélyt sem kaphatnának.