Magas láz téma

A magyar lakosság védett a kanyaró ellen

ÁNTSZ

A magyar gyerekek 98 százaléka be van oltva kanyaró ellen, ennek köszönhetően Magyarországon népességszintű védettség alakult ki a betegséggel szemben - mondta Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgatója az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A magas láz csillapítása

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A láz csillapítására már számos lehetőség van. A megfelelő módszer kiválasztásakor főként arra kell odafigyelni, hogy a beteg csecsemő, gyermek vagy felnőtt. Nem minden korosztálynak felel meg valamennyi lázcsillapító eljárás.

Fertőző májgyulladással kerültek kórházba Gödöllőről és környékéről

MTI

Hétfőig tizenkilencen lettek rosszul A típusú fertőző májgyulladás miatt a gödöllői és az aszódi járásban, közülük tizenhét embert kórházban ápolnak - közölte a gödöllői járási tisztifőorvos kedden az MTI-vel. Vörös József hozzátette, a fertőzés forrását még keresik.

Lezárult a 2015-es Nagy Elsősegély Teszt, lassú javulás látható

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Még mindig gondunk van az újraélesztéssel, és valójában azt sem tudjuk, mi a teendő, ha valaki elájul mellettünk a tűző napon - derül ki az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015-ös Nagy Elsősegély Tesztjéből. A felmérés immár harmadik évben vizsgálja, hogy vészhelyzetekben tudjuk-e, mi a teendő. Az eredmények még mindig elég vegyesek, de lassú javulás már látható.

Influenza - Az A vírus okozta a szekszárdi diákok megbetegedését

MTI

Az influenza A vírusa okozta a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola szekszárdi Bezerédj tagintézményében a múlt heti járványos megbetegedéseket - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve szerdán az MTI-vel.

Tömeges megbetegedés miatt tanítási szünet van egy szekszárdi középiskolában

MTI

Tanítási szünetet rendeltek el a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium szekszárdi Bezerédj tagintézményében, ahol a diákok több mint fele megbetegedett.

Magas láz

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

A lányomnak közel 40 fokos a láza, (39, 8 fok) és már egy jó ideje semmivel sem tudjuk lehuzatni, hányik is hasa is fáj, étvágytalan! Érdeklődnék, hogy mivel lehetne hatásosan lehuzatni a lányom magas lázát? Bármit megpróbálnák! Segítségüket előre is

A fiam krétát evett:(

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni. A fiamat (16 éves) - mivel tegnap nem érezte jól magát 39 fokos láza is volt -, elvittem az orvoshoz, aki megvizsgálta, kért egy teljes laborvizsgálatot (vér, vizelet) majd felírt lázcsillapítót és sok

Magas láz

Orvos valaszol - Dr. Csősz György

a férjem szombaton nehéz fizikai munkát végzett és azóta állandóan magas a láza.38-40 fokos, semmi más tünet nincs, esetleg egy kicsi étvágytalanság és nagyon izzad, kérem adjon tanácsot sürgösen, 68 éves.

Csókbetegségem van?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kedves Doktor úr/nő!

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/betegsegek_es_balesetek/440/csokbetegseg oldalon olvastam róla.életemben nem hallotam róla.15éves vagyok.2 napja 39 fokos lázam van torok fej fájás, hidegrázás, rosszulét legyengült ál