• A fiam krétát evett:(

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni. A fiamat (16 éves) - mivel tegnap nem érezte jól magát 39 fokos láza is volt -, elvittem az orvoshoz, aki megvizsgálta, kért egy teljes laborvizsgálatot (vér, vizelet) majd felírt lázcsillapítót és sok folyadék bevitelt, ágynyugalmat javasolt neki. Szerencsére még aznap a laborvizsgálatokat eltudtuk végeztetni, aminek az eredménye már meg is lett. A fiam tegnaphoz képest sokkal jobban lett, őszintén szólva szerintem nem is volt beteg. Az iskolával beszéltem, megmondtam, hogy lebetegedett a fiam és ekkor tudtam meg, hogy a mai nap folyamán két nagyon fontos dolgozatot is meg kellett volna írnia. Először nem szóltam semmit. Elmentünk a körzeti orvoshoz a leletekért és amíg az orvosra vártunk elbeszélgettem vele az iskoláról, a fél előtti dolgozat írásokról, amikor is gondolom én a leletek eredményének megtudása miatt, bevallotta, hogy a dolgozatok miatt nem ment iskolába és a kréta evéstől volt magas a láza. Mondanom sem kell, hogy majdnem szétrobbant a fejem a dühtől!!! Bementünk az orvoshoz, aki miután megkérdezte a fiamtól, hogy hogy van, én egyből elmondtam neki az előbbiekben megtudtakat. Az orvos azonkívül, hogy megmondta a fiamnak, hogy elment az esze, azt mondta, hogy a teljes vérkép, vizelet vizsgálati eredményei eltérést nem mutatnak, amit nem értek, hiszen a fiam által megevett krétát ki kellett volna, hogy mutassa a vér v. vizelet vizsgálat, nem? A körzeti orvostól akkor erre már nem akartam rákérdezni. A fiam tegnap reggel ette meg a krétát, ami után azonnal be is lázasodott, el is mentünk a körzeti orvoshoz, onnan pedig a vizsgálatokra, tehát nem telt egy óra sem a kréta evés és a vizsgálat elvégzése között, akkor nem értem, hogy hogyhogy nem volt ilyen rövid idő alatt a leleteiben kimutatható? Láza volt a fiamnak, de a leletei eltérést nem mutattak. Elnézést, de amellett, hogy nagyon mérges vagyok a fiamra, nagyon aggódok is érte, hogy ettől a krétaevéstől nem lesz-e most vagy a későbbiekben komolyabb baja?! Nem volt a leletében eltérés, így reménykedem benne, hogy a szervezetéből hamar ki is ürült ez az egész és a későbbiekben nem lesz valami baja, hogy megette. Anyuka

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas láz témában

        Kedves Anyuka! Egy rutin vérképből és vizeletből valóban nem mutatható ki, hogy a fia krétát evett. Kímélő étrend szükséges és bő folyadék, valószínűleg nem lesz semmi baj, ha mégis panaszkodna, akkor orvosi vizsgálat javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 07., 20:22; Megválaszolva: 2011. január 10., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés