Méhen kívüli terhesség téma

Tudnivalók a méhen kívüli terhességről

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos

Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh üregébe ágyazódik be. Ez az összes terhesség 0.8-1 százalékában fordul elő. Hazánkban évente 1000-1500 ilyen eset van.

Mit lehet tenni méhen kívüli terhesség esetén?

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos

A méhen kívüli terhesség felismerése sokszor problémát jelent, pedig az időben felállított diagnózis nemcsak az életet veszélyeztető szövődménytől védheti meg az anyát, hanem a későbbi terhességek sorsának szempontjából is meghatározó.

A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát

MTI

A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.

Amit a méhen kívüli terhességről tudni érdemes

versysclinics.com

A méhen kívüli terhesség egy olyan állapot, amelyet a gyermekre vágyó párok, és a családtervezésre még egyáltalán nem vágyó nők, és meddőségi programok résztvevői egyaránt szeretnének elkerülni.

Dohányzó nőknél négyszer gyakoribb a méhen kívüli terhesség

Medipress

A dohányfüstben lévő mérgező anyagok megnövelik a méhen kívüli terhességek esélyét, állítják Edinburgh-i tudósok. A füst hatására PROKR1 nevű fehérje halmozódik fel a petevezetőben, mely elősegíti a megtermékenyített petesejtek méhen kívüli beágyazódását.

Mégis fel lehet korábban ismerni a méhen kívüli terhességet?

MTI

A méhen kívüli terhességre egy meghatározott fehérje alacsonyabb szintje utalhat, a felfedezés segíthet az egyszerűbb és hatékonyabb tesztek kialakításában - állítja egy új tanulmány.

Öt centiméteres magzat a vastagbélben

MTI

Egy asszony vastagbeléből öt centiméteres magzatot távolítottak el egyiptomi orvosok. Ez a fajta méhen kívüli terhesség 10 millió terhesség közül egyben fordul elő.

Orvosi bravúr: 9 hónap méhen kívüli terhesség

Független Hírügynökség

Ausztráliában csaknem teljes 9 hónapos méhen kívüli terhességet élt túl egy anya és gyermeke, jelentette be pénteken a szülést levezető orvos. Andrew Miller, egy darwini magánkórház szülésze előző nap császármetszést végzett az anyán, és csak ekkor derült ki, hogy a magzat a jobb oldali petefészekben fejlődött ki.

Extrauterin graviditas

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Tisztelt Dr Úr./Dr Nő. Egy hònappal ezelőtt volt egy méhenkívüli terhességem.a jobb petevezetéket eltávolították. A szövettani eredmény a következő amit nem értek.két minta: az egyik 70mm hosszú, helyenként 15mm legnagyobb átmérőjű, kanyargòs tuba.

Méhen kívüli

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Kedves doktor úr, Méhen kívüli terhességem van, ahol a magzat el van halva, jelenleg a felszívódási folyamat van, hetente megyek orvosomhoz, hogy felügyelje, hogy a felszívódás hogy alakul. A héten voltam először, tehát a múlt héten derült fény a d