Laparoszkópia téma

A vakbélműtét és típusai

WEBBeteg - Dr. Sasi Szabó László, sebész - 2022-05-04 07:33
Vakbélműtét
A vakbélműtét az általános sebészet talán leggyakoribb sürgősségi beavatkozása. Napjainkban többféle technikával végezhetik a gyulladt féregnyúlvány eltávolítását, megkülönböztetünk hagyományos és laparoszkópos műtétet.

Laparoszkópos rekeszsérvműtét - Hogyan zajlik? Mikor szükséges?

WEBBeteg - Dr. Orosz László, sebész és gasztroenterológus - 2022-04-08 03:03
Amennyiben a rekeszsérv által okozott refluxos panaszok a konzervatív kezelés (savcsökkentő gyógyszerek, életmódváltás) mellett is fennállnak, a rekeszsérv műtéti kezelése hozhat tartós javulást. Ezt az operációt napjainkban laparoszkópos úton, kis lyukakon keresztül bevezetett eszközökkel végzik.

Epekőműtét: az epehólyag-eltávolítás

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2020-01-02 14:35
Epekő műtét
Az epehólyag eltávolítása legtöbbször epekövesség (kolelitiázis) vagy epehólyag-gyulladás esetén válik szükségessé. Két fő típusa létezik, a nyílt és a laparoszkópos műtét.
Saját erőből beszerzett, modern eszközzel végzik akár a legbonyolultabb nőgyógyászati műtéteket is a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben. Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.
Új laparoszkópiás műtéti eljárást vezetnek be a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, aminek köszönhetően a veseműtétek után a gyerekek, a korábbi többhetes kórházi benntartózkodás helyett, akár a beavatkozás után egy-két nappal hazamehetnek - közölte a projekt médiaügynöksége csütörtökön az MTI-vel.
Egy 24 éves nő vagyok. A férjemmel szeretnénk gyereket, s a problémák itt kezdődtek. Abbahagytam a fogamzásgátlót, amit évek óta szedtem. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Európában egyedülálló, laparoszkópos sebészeti kanadai-magyar távoktatási program fejeződött be gyakorlati vizsgákkal hétfőn Berettyóújfaluban, a gróf Tisza István Kórház sebészeti osztályán - közölte Kóti Csaba főorvos hétfőn az MTI-vel.
A világon először végeztek laparoszkópiás veseátültetést egy barcelonai kórházban. Egy krónikus veseelégtelenségben szenvedő középkorú nőt operáltak meg, aki a vesét férjétől kapta.

Vakbélműtét szájon át

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2008-03-29 18:11
Jeff Scholz San Diego-i lakos volt az első olyan beteg, akinek a száján át vették ki a vakbelét - közölte WebMD amerikai egészségügyi portál. Egy kis torokfájást leszámítva a páciens kitűnően érzi magát, és pár nappal a beavatkozás után már vissza is térhetett megszokott életéhez.

Epekő műtét utáni fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2016-08-30 14:42
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég (2016 08.04.) epekövem távolították el laporoszkópos mütéttel. A műtét utáni ébredéskor erős égető fájdalmat éreztem a köldököm felett, ami miatt igazán elkábulni sem tudtam abban a pár órában mikor visszatoltak a kórte

Laparoscopia

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-06-10 00:59

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Május 27-én műtöttek nőgyógyászati összenövéseket, valamint bél ősszenővést oldottak. Laparoszkópos műtét volt. A kérdésem mikor kezdhetek el edzeni?

Mütét utáni felépülés.

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-07-28 09:20
Kedves Webbeteg (nőgyógyász)! Péneteken volt egy Laparoscopiai mütétem, itthon vagyok ez a 3.napja, hogy megmütöttek. Azt szeretném őntöl megkérdezni, hogy emelhetek e, és mennyire vigyázzak még? Varratokat pénteken szedik ki. Azért kérdem, mert van

Laparoszkópia

Orvos valaszol - Dr. Nyitray Gábor nőgyógyász - 2009-01-20 10:37
Tisztelt Szakértő! Laparoszkópos műtétem volt 2 hete szövődmények nélkül. (méhen kívüli terhesség miatt) Kérdéseim: Mennyi a felépülési idő? Mikor lehet újra dolgozni? (fizikai munka) Mikor lehet ismét szexuális életet élni? A szövettani mintából mi