Krónikus fáradtság szindróma téma

Testi betegségek, melyek alvászavarral járhatnak

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-10-01 13:03
Az alvászavar jelentkezhet helytelen életmódbeli tényezők következményeként, illetve kísérhet bizonyos pszichés kórképeket. Ám hátterében testi betegségek is állhatnak, cikkünkben ez utóbbiakkal foglalkozunk részletesen.

Megküzdés a krónikus fáradtsággal és a krónikus fájdalommal

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-06-02 13:03
A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget kínálni a megküzdésre az ezekben szenvedőknek.

Gyakran érzi fáradtnak magát? - Mi lehet az oka?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2020-07-04 04:06
A fáradtság fogalma orvosilag nehezen definiálható, a fáradtság szubjektív, mindenki másképp éli meg. A fáradtság legtermészetesebb oka az alváshiány, ám hátterében betegségek is állhatnak.

Krónikus fáradtság szindróma: ételallergia is okozhatja

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Babai László, prevenciós szakértő - 2013-10-07 00:01
A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.
Az étcsokoládé a keserédes íz által kiváltotta agyserkentő hatásai miatt krónikus fáradtság szindróma esetén is hatásosan alkalmazható - állapította meg egy brit kutatás.

A krónikus fáradtság szindróma első jelei

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2010-11-06 03:41
A Chronic Fatigue Syndrom – CFS –, vagyis a krónikus kimerültség szindrómája már évszázadok óta létezik, korábban viszont idegi alapú betegségként, ideggyengeségként tekintettek rá. A krónikus kimerültség hátterében olyan egyszerű és hétköznapi dolgok állnak, mint a túlterheltség, vagy az immunrendszer általános gyengesége, de leginkább e két tényezőnek az együttes, tartós jelenléte.
Kétségbe vonták a krónikus fáradtság szindróma és egy vírus korábban feltételezett összefüggését holland kutatók pénteken közzétett tanulmányukban.
A krónikus fáradtságszindróma (CFS) kialakulásában szerepet játszhat a prosztatarákot okozó vírus egy amerikai tanulmány szerint; ez a rejtélyes betegség 17 millió ember életét keseríti meg világszerte, akik a felfedezés nyomán végre gyógyszeres kezelést kaphatnak.

Elég a krónikus fáradtságból?

Medipress - 2008-03-14 09:08
Mindenki ismeri a fáradtság érzését. Ám a krónikus fáradtság folyamatos és a mindennapi életben is korlátoz.