Krónikus betegek téma

A D-vitamin pótlásának jelentősége krónikus betegségekben

Hypertonia - Prof. Dr. Szabó András, gyermekgyógyász
2021-11-15 03:06

A D-vitamin-hiány okozta népegészségügyi probléma az elmúlt évtizedben a kutatások középpontjába került, és napjainkra egyértelműen igazolódott, hogy a civilizációs betegségeknek tartott kórképekben a betegség előfordulása és a D-vitamin-hiány között összefüggés van.

Az időjárás hatásai a betegségekre

WEBBeteg
2019-12-27 15:31

Az időjárás változásának különféle formái más-más befolyással vannak a szervezetünkre. Az új időjárási helyzet következtében létrejövő reakciók akár egy beteg állapotának romlását is előidézhetik.

Élet a halál előtt

WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
2017-12-27 05:21

Örvendetes, hogy hazánkban nő a születéskor várható élettartam. Az 1990-ben még 66,1 éves országos átlag, 2014-re 78,9 évre emelkedett. Nem közömbös azonban, hogy a hosszabb életet milyen állapotban, milyen aktívan töltik el az emberek, illetve hogy életük mekkora részében szorulnak esetleg segítségre.

Diabétesz és életbiztosítás

Diabetes - Eper Attila, biztosítási szakértő
2016-11-24 18:21

Biztosítási szakértőként dolgozom, s nap mint nap különböző típusú diabétesszel küzdő egyének érdeklődnek nálam kockázati életbiztosítások után. Rendszerint elmesélik, milyen sok helyen falba ütköztek.

Krónikus betegek: a diagnózistól az új terápiás lehetőségekig

Szinapszis Kft.
2014-11-10 20:01

Milyen tapasztalatokkal rendelkeznek a krónikus betegek a kezelésükkel kapcsolatban? Részt vettek-e már illetve vennének klinikai kutatásban, mik az ezzel kapcsolatos eddigi tapasztalatok? Ilyen és hasonló kérdésekre kereste a válaszokat a Szinapszis Kft. legfrissebb, krónikus betegek körében végzett felmérésében, amelyet a cég a Magyar Klinikai Vizsgálati Klaszter megbízásából készített.

Élet krónikus betegként

WEBBeteg
2008-09-19 17:53

Egy krónikus betegséggel együtt élni ugyan igen nehéz, de ha tartósan (hónapokon át) elkeseredett, jusson eszébe, hogy a depresszió kezelhető, a problémákról pedig érdemes beszélni. Tanácsaink segíthetnek feldolgozni a betegséggel járó lelki nehézségeket.