Koronavírus-antitest téma

COVID-19 elleni védőoltások és ellenanyagszint - Vakcinamérleg

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos

Hollandiai hatásvizsgálatokban a Pfizer-BioNTech, a Moderna, a Johnson & Johnson és az AstraZeneca gyógyszercégek által a koronavírus ellen gyártott védőoltások hatására a delta- és az egyéb variánsokkal szemben a szervezetben kialakuló antitestes immunválaszt, azaz vírust semlegesítő képességet (az úgynevezett neutralizációs titert) hasonlították össze a szakemberek.

A Pfizer-vakcina által termelt antitestek 7 hónapon belül eltűnhetnek

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Egy új tanulmány szerint 7 hónap elteltével drasztikusan lecsökkenhet az antitestek szintje azoknál a személyeknél, akiket a Pfizer-BioNTech által fejlesztett vakcinával oltottak be.

Meglepően sokaknál van jelen a koronavírus elleni antitest az Egyesült Államokban

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Hány embernél, a lakosság mekkora hányadánál lehet jelen a koronavírus elleni antitest? - ez a kérdés merül fel igen gyakran a járványügyi, illetve a virológus szakemberek körében szerte a világon. A sarkalatos kérdés megválaszolására nagyszabású vizsgálat indult az Egyesült Államokban.

Hatásosan növelik az immunvédelmet a ráerősítő oltások?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró, lektorálta Dr. Ujj Zsófia Ágnes

A ráerősítő oltás lényege, hogy erősebb immunválaszt hoz létre, azaz - mint a nevében is van - fokoz, lökést ad. Ezt alátámasztják az extra dózisokkal végzett klinikai próbák is. Kérdések az emlékeztető oltásról 1.

Merkely: a védettség és az antitestszint között nincs egyértelmű összefüggés

MTI

A védettség szintje és az antitestszint között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni - mondta a Semmelweis Egyetem rektora kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Elegendő ellenanyagot termel az immunrendszerem? - Hazamegyek és tesztelem

Szponzorált tartalom

Másfél éve még nem gondoltuk volna, hogy nemsokára a társadalmi közbeszéd, de még a hétköznapi társalgásaink is virológiai szakszavaktól fognak hemzsegni. A pandémia sok egyéb mellett ezt a különös helyzetet is elhozta. A védőoltások már fényt jelentenek az alagút végén. (x)

A variánsok ellen kialakuló antitestek keresztvédelmet jelenthetnek

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az újabb típusú, fertőzőképesebb koronavírus-variánsok ellen kialakuló antitestek - a laboratóriumi vizsgálatok szerint - meg tudják akadályozni a korábbi variánsok által okozható fertőződést, azaz megelőzést jelentenek velük szemben.

Az antitestek a fertőzést követően legalább hat hónapig kimutathatók a többségnél

MTI

A koronavírus ellen termelt antitestek a megfertőződést követően még legalább hat hónapig kimutathatóak a szervezetben az emberek 88 százalékánál egy brit tanulmány szerint.

A brit lakosság 10 százalékának szervezetében lehet koronavírus-antitest

MTI

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett legújabb becslése szerint a brit lakosság tíz százalékának szervezetében lehet jelen koronavírus-antitest.

COVID-19 - A képződő antitest a vírus helyett a beteg ellen fordulhat

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A SARS-CoV-2-fertőzés miatt képződött ellenanyagok a COVID-19 betegségből gyógyultak némelyikében magát a gazdaszervezetet támadják, és nem a vírust - erre a következtetésre jutottak tudósok, amikor egy friss kutatás során a szisztémás lupus-ban és a reumatoid artritiszben szenvedők autoantitestjeihez hasonló antitesteket fedeztek fel.