• Kert téma

    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    Mivel a bőr legfelső rétegében helyezkedik el a legtöbb fájdalomérző idegvégződés, emiatt a felületes sebzések, horzsolások eleinte gyakran nagyobb fájdalmat okoznak, mint a súlyosabb sérülések.
    Több mint TestŐr
    A kertben eltöltött idő hatással van a szervezetre. Nyugtatja az idegrendszert és ezzel gyulladáscsökkentő hatása van.
    Több mint TestŐr
    Régóta bizonyított tény, hogy a kertben eltöltött idő, illetve a kerti munka megnyugtatja az idegrendszert és energetizál. Tavasszal a kert is kivirágzik, a rózsák, a hortenziák gondozásával hónapokra virágzó pompába öltöztethető a kert. Ha a rózsák tövébe levendulabokrok kerülnek, lila virágaikkal nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de illatukkal a levéltetveket is távol tartják a rózsáktól.
    Több mint TestŐr
    Felmérések kimutatták, hogy már magának a természet zöld színének a látványa is csökkenti a szervezetben a gyulladásszintet.
    Több mint TestŐr
    A XXI. században időt kell adni a pihenésnek is. Sokan a kertjüket a második nappalikét használják. Így a kerti bútoroknál is nagyon fontos a kényelmi szempont. Az árnyékolásvédelem a káros sugarak elől ad menedéket, a kerti grillezés pedig összehozza a családot és a barátokat.
    Több mint TestŐr
    A trend manapság a kültéri bútoroknál nem is a formavilág, hiszen egyszerre hódít a klasszikus és a minimál. De egyre nagyobb divatja van annak, hogy a kertben is kialakítják a lakáson belüli életterek kerti változatát.
    Több mint TestŐr
    Az mindenki számára alapvető, hogy a házát rendben tartja. Ám nem árt, ha a kertben is elvégezzük a tavaszi nagytakarítást, megtisztítjuk a kültéri burkolatokat, a kerti szerszámokat vagy éppen a garázskaput!
    Több mint TestŐr
    A fehér műanyag kerti garnitúrák ideje lejárt.
    Több mint TestŐr
    Itt a jó idő: akarjuk, vagy sem, de neki kell esnünk a kerti munkáknak. Az egyik legfontosabb a fűnyírás, melyet sajnos senki sem tud kikerülni.