Keresztszalag sérülés téma

A térdízület kopása: tünetek, kivizsgálás és kezelés

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus - 2022-03-30 20:33
Térdízület
A térdízület kopásos megbetegedése esetén a csontokon kinövések, sarkantyúk jelennek meg, melyek merevséget okoznak, olykor az ízületek ropognak, kattognak mozgás közben. A gonarthrosis végstádiumában jön szóba a művi ízület, azaz térdprotézis beültetése.

Térdszalag szakadás: Mikor szükséges keresztszalag plasztika?

WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus - 2013-12-03 09:41
A térdemben elszakadtak a keresztszalagok. A kérdésem az lenne, hogy jó hatású lenne-e egy keresztszalag plasztika? Érdemes megműttetnem magam? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Gyakori térdsérülések

WEBBeteg - O.K.T. - 2013-04-26 14:25
Egy közelmúltban végzett felmérés szerint az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben az ortopédiai szakrendeléseket. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.

Keresztszalag sérülések

WEBBeteg - 2012-11-12 23:23
Az elülső keresztszalag sérülések a leggyakoribb térdsérülések. Leggyakrabban a belső oldalszalag és az elülső keresztszalag sérül.
Svéd amatőr sportolók részvételével zajlott vizsgálatuk alapján azt tanácsolják kutatók, hogy egy gyakori térdszalagszakadás esetén érdemes kivárni, és műtét helyett a rehabilitációval kezdeni.

kereszt szallag

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2013-06-24 22:27
T Orvos azzal a kerdessel fordulok Onokhoz h egesz eletemben fociztam, 2011dec leragadt a labam, fordultam en a labam nem, roppant egyet masnap a Balesetiben gipszbe tettek, mondtam h mutsenek meg ha kell de nem mutottek azota sem tudok futbalozni