Körömrágás téma

Gyakori gyermekkori gondok: körömrágás, bepisilés

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2022-03-02 18:33
Körömrágás
Sok családban küzdenek kisebb-nagyobb gondokkal a gyermeknevelés terén. Ezek közül van néhány olyan, amelyik hátterében a leggondosabb orvosi vizsgálat sem derít fel szervi okokat, így felmerül a pszichés háttér.

Körömrágástól is kialakulhat szemölcs

Oxygen Medical - Dr. Kalas Diána, bőrgyógyász - 2021-11-25 05:03
Jellemzően a fiatal és felnőtt korúak betegsége a közönséges szemölcs (verruca), amely tulajdonképpen egy vírusfertőzés.

A körömrágás és az ujjszopás csökkenti az allergia kockázatát

WEBBeteg - E.M.M., fordító - 2017-09-26 21:41
Azok a gyermekek, akik kisiskolás korukban rágják a körmüket vagy szopják az ujjukat, kamasz- és felnőttkorukra társaiknál kevésbé hajlamosak a gyakori allergénekkel szembeni érzékenységre. Az asztma és a szénanátha veszélyét ugyanakkor látszólag nem befolyásolja a két rossz szokás.

Szabaduljon meg a szemölcstől!

healzz - 2013-03-28 20:11
A szemölcsnek közel 50 típusa van, így korántsem egyértelmű, melyiktől milyen módon lehet megszabadulni. A szinte mindenkit érintő vírusfertőzésről, és annak kezeléséről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa beszélt.
"Ötéves kisfiam állandóan rágja a körmét, már próbáltam kifejezetten erre a célra szolgáló körömlakkot is használni, de nem segített. Mit tegyek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Legyen szó akár körömrágásról, ujjszopogatásról, evésről, az idegesítő szokások sok embert gyötörnek. Egyszerűen azt sem tudják, hogyan fékezhetnék meg őket.De miért viselkednek így az emberek?

Körömrágás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-03-11 09:55

Tiszteletem!

Tanacsot szeretnek kerni, hogyan tudom magam leszoktatni a koromragasrol?

Körömrágás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-02-04 10:08
tisztelt cím! 4 és fél éves kisfiam állandóan rágja a körmét.már kipróbáltam a körömlakkot is, ami direkt erre a célra van, de sajnos nem tudom róla leszoktatni. nagyon zavaro, kérem adjon tanácsot hogy tudnám róla leszokttni, és hogy mitöl van e

Körömrágás

Orvos valaszol - Dr. Tóth Emese - 2009-11-17 16:30
Kedves Doktor Úr/Nő! Az a nagy helyzet, hogy sajnos párom rágja a körmeit.: (Nagyon sokszor mondogattam neki, hogy ne rágja. De nem nagyon hatok rá.: (Mondta, hogy van v.hol ecsetelője (de nem is használná, mert keserű mint a fene) . Persze ez i