Kínai orvoslás téma

Yin és Yang növények

Több mint TestŐr - 2019-03-21 16:21
A kínai orvoslásban rendszeresen használnak gyógynövényeket, ezeknél odafigyelnek a yin és yang aranyára. Hiszen minden ember más, és egy probléma esetén is az egyénhez kell igazítani a gyógynövény-összetevők arányát. A bazsarózsa egy yin növény, a szív munkáját segíti, a zsenge fahéj pedig ennek kiegészítője, yang növény és az ereket segíti a vér visszaáramoltatásában.

Holisztikus kinai gyógyítás

Több mint TestŐr - 2019-03-12 16:40
A kínai gyógyászat több ezer éves. Legfőbb jellemzője, hogy egészében nézi a tüneteket, az emberi testet. Ez a gondolkodás a holisztikus gyógyításra is vonatkozik. Legtöbbször több terápiát együtt kombinálva kezelik a betegséget.

Placebo hatás

Több mint TestŐr - 2019-02-18 14:54
A nyugati orvoslás csak a ténylegesen bizonyítottan gyógyító alapanyagok hatását fogadja el. A keleti orvoslás nem végez placebo kísérleteket, de mindent elfogad, ami a betegnek használ, még a pszichés önszuggesztiót is, hiszen hiszik és elfogadják a tudat gyógyító hatását.

Kínai diagnosztika

Több mint TestŐr - 2019-02-18 14:44
Egy kínai orvos először a pulzusát vizsgálja meg a betegnek, ezen keresztül képet kap a máj, a szív és a vese állapotáról. A nyelvdiagnosztika is hozzátartozik az általános állapot felméréséhez. Mindezekből a kínai orvos nemcsak a már kialakult betegségeket, de a negatív folyamatok elindulását is látja. A kínai orvoslás a betegség okát keresi. Az orvos a diagnózis felállítása után dönti el, hogy milyen kezelésekkel támogatja a szervezetet a gyógyulásban.

Holisztikus kínai gyógyászat

Több mint TestŐr - 2019-02-12 16:16
A több ezer éves kínai orvoslásra talán az a legjellemzőbb, hogy egészében nézi a szervek összefüggését és a testet. Legismertebb alkalmazott eljárása az akupunktúra, amit sok más módszerrel egészítenek ki. Elsődlegesnek tartják, hogy a betegség kiindulási okát kutassák fel.

Magyarországra figyel a világ szeptemberben!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-05-26 15:19
Hazánkban első alkalommal rendezik meg a világ tudósainak találkozóját az Európai Integratív Medicina Szövetség (ECIM) Konferenciájának keretében szeptember 9. és 11. között. Négy földrész több száz kutatói és gyakorlati szakemberei találkoznak Budapesten. Eljön Dr. Peter Fisher, az angol királyi kórház igazgatója is.