Kínai orvoslás téma

Dr. Chen díjat kapott

Több mint TestŐr

Az Országházban adták át az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjait, ahol Dr. Chen Zhen és felesége Dr. Wang Fan is elismerést kapott szűztea termékcsaládjukért, illetve a prevenció és a rehabilitáció területén elért sikereikért. A hagyományos kínai orvoslás szerint immunrendszerünk erősítéséhez, a betegségek megelőzéséhez nagyon fontos, hogy a bélrendszerünk tisztítására nap mint nap figyeljünk. Ebben segít az antioxidáns hatású szűztea is.

Yin és Yang növények

Több mint TestŐr

A kínai orvoslásban rendszeresen használnak gyógynövényeket, ezeknél odafigyelnek a yin és yang aranyára. Hiszen minden ember más, és egy probléma esetén is az egyénhez kell igazítani a gyógynövény-összetevők arányát. A bazsarózsa egy yin növény, a szív munkáját segíti, a zsenge fahéj pedig ennek kiegészítője, yang növény és az ereket segíti a vér visszaáramoltatásában.

Holisztikus kinai gyógyítás

Több mint TestŐr

A kínai gyógyászat több ezer éves. Legfőbb jellemzője, hogy egészében nézi a tüneteket, az emberi testet. Ez a gondolkodás a holisztikus gyógyításra is vonatkozik. Legtöbbször több terápiát együtt kombinálva kezelik a betegséget.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

Bioarcplasztika, szike nélkül, az arc meridiánjait akupresszúrás mozdulatokkal oldva. Újraéleszthetők a megfáradt szövetek, az arcizom rugalmassága helyreállhat. Kínában két tradicionális gyógynövényt javasolnak női problémákra. Az egyik egy yang növény, a zsenge fahéj, ami tavasszal kel életre. A másik egy yin, a bazsarózsa.

Placebo hatás

Több mint TestŐr

A nyugati orvoslás csak a ténylegesen bizonyítottan gyógyító alapanyagok hatását fogadja el. A keleti orvoslás nem végez placebo kísérleteket, de mindent elfogad, ami a betegnek használ, még a pszichés önszuggesztiót is, hiszen hiszik és elfogadják a tudat gyógyító hatását.

Kínai diagnosztika

Több mint TestŐr

Egy kínai orvos először a pulzusát vizsgálja meg a betegnek, ezen keresztül képet kap a máj, a szív és a vese állapotáról. A nyelvdiagnosztika is hozzátartozik az általános állapot felméréséhez. Mindezekből a kínai orvos nemcsak a már kialakult betegségeket, de a negatív folyamatok elindulását is látja. A kínai orvoslás a betegség okát keresi. Az orvos a diagnózis felállítása után dönti el, hogy milyen kezelésekkel támogatja a szervezetet a gyógyulásban.

Holisztikus kínai gyógyászat

Több mint TestŐr

A több ezer éves kínai orvoslásra talán az a legjellemzőbb, hogy egészében nézi a szervek összefüggését és a testet. Legismertebb alkalmazott eljárása az akupunktúra, amit sok más módszerrel egészítenek ki. Elsődlegesnek tartják, hogy a betegség kiindulási okát kutassák fel.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

A több ezer éves kínai gyógyászat újra és újra képes megújulni, a gyógynövények erejét felhasználva.
Fúziós konyha Magyarországon. Ázsiai ízek újragondolva, a magyar konyhakultúrához igazítva.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

Németh Lajos akupresszúrás kezelésen. Mik azok a vándorfájdalmak és hogyan kezeli azokat a kínai orvoslás?
Epilepsziás betegeknél figyelték meg a mágnesterápia depresszióra gyakorolt jótékony hatását. Mutatjuk a bizonyítékokat.
A stressz a civilizációban már elkerülhetetlen. Hogyan segíthet a tünetek kezelésében a természet patikája?

Kínai gyógymódok az őszi megbetegedések megelőzésére!

Több mint TestŐr

A hagyományos kínai orvoslás az őszi betegségek elkerülésére sok tea, meleg víz és meleg leves fogyasztását ajánlja. Őszre hatásos gyógynövény például a szerzetesek körtéje, a galagonya és az astragalus. Ezenkívül ősszel savanyú és édes ételeket ajánlott fogyasztani.